Meni

Završen je 7.međunarodni šestoaprilski košarkaški turnir

Featured V5

Završen je 7.međunarodni šestoaprilski košarkaški turnir

U organizaciji Košarkaškog kluba Koš 05.04.2014.god. je u KSC Skenderija svećano otvoren 7.međunarodni šestoaprilski košarkaški turnir, za pionire, kadete i juniore. Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika Ranko Čović, a svečanoj ceremoniji je prisustvovao i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je na simboličan način podbacio prvu loptu. MKF LIDER je jedan od prijatelja i sponzora turnira. Na turniru je učestvovalo 18 ekipa, po šest u sve tri kategorije – pioniri (U14 – godišta 2000/2001), kadeti (U16 – godišta 1998./1999), juniori (U18 – godišta 1996/1997). Turnir je trajao tri dana, a svi koji su bili prisutni na ovom turniru, mogli su uživati u prikazanim igrama i vidjeti mnoštvo dobrih i kvalitetnih poteza. Među mladim igračima koji su nastupili na turniru, uvjereni smo da se kriju imena igrača koje ćemo s ponosom u budućnosti pratiti na najvećim takmičenjima u svijetu košarke.
Od domaćih ekipa učestvovala je reprezentacija BiH – U16 i U18, te KK Spars, Škola košarke Gen i KK Koš, čiji je LIDER sponzor i prijatelj već od februara mjeseca 2014.god. Među učesnicima su bili i poznati klubovi iz regiona i Evrope – BC Fenerbahče i BC Tofaš (Turska), Cibona, Jolly i Kvarner (Hrvatska).
U konkurenciji juniora najsupješniji su bili košarkaši Sparsa, koji su u finalu pobijedili istanbulski Fenerbahce rezultatom 80:64. U konkurenciji kadeta najbolja je bila ekipa Cibone, koja je u finalu pobijedila Koš sa 80:74. Sparsi su slavili i u konkurenciji pionira, a u finalu su savladali ekipu Jolly iz Šibenika sa 86:51. Bitno je istaći da je od ove godine turnir uvršten u zvanični kalendar FIBE.
MKF LIDER kao društveno odgovorna firma će i u budućnosti podržavati manifestacije sličnog karaktera, u kojima se promoviše zdrav život, prijateljstvo, solidarnosst i fair play.

Pročitajte još članaka