Meni

“Volontiranje je cool”! I ove godine uručene volonterske potvrde učesnicima projekta

Vlontiranje Je Cool 3

U sali Parlamentarne skupštine BiH 26.03.2019.godine, upriličena je svečana dodjela Volonterskih potvrda učesnicima projekta “Volontiranje je cool!” u 2018. godini.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) ovo priznanje uručio je za oko 400 učesnika projekta u Kantonu Sarajevo. Ceremoniji svečane dodjele prisustvovali su brojni volonteri, nastavnici kao i gosti, donatori i sponzori, među kojima je i MKF LIDER. Prisutnima se, između ostalih, obratila predsjednica Centra za razvoj omladinskog aktivizma CROA Amela Sirovina. Ona je zahvalila svima koji su pomogli u realizaciji projekta.

Od samog početka MKF LIDER je prijatelj  Projekta“Volontiranje je cool!”, tačnije od 2011. godine, a na svečanoj dodjeli potvrda, MKF LIDER-u je uručena zahvalnica, za svesrdnu pomoć prilikom realizacije projekta. Glavni cilj projekta “Volontiranje je cool” je podizanje svijesti o važnosti volonterizma i društvene odgovornosti kod učenika osnovnih škola.U 2018. godini u ovom projektu je učestvovalo ukupno 40 osnovnih škola, 43 sponzora kao i partnera projekta, a volonteri su lokalnoj zajednici doprinijeli sa 50.000 volonterskih sati. Veliko bravo za naše volontere, veliko bravo za Udruženje CROA!

Pročitajte još članaka