Meni

Održana edukativna prezentacija “Plastenička proizvodnja u zimskim uslovima”

9

U organizaciji Udruženja “Majka Priroda” Tešanj i uz podršku MKF LIDER, dana 17.02.2018. godine u Domu kulture Blaževci u mjestu Križ (Tešanj), uspješno je održana edukativna prezentacija “Plastenička proizvodnja u zimskim uslovima” za članove udruženja, LIDER-ove klijente i sve potencijalne poljoprivredne proizvođače sa ovog područja.

U prisustvu preko 50 aktivnih i budućih poljoprivrednih proizvođača, prezentaciju o plasteničkoj proizvodnji u zimskim uslovima je održao stručni agronom gospodin Elvir Muminović, potom je kratko prezentirao i gospodin Fadil Kruško ispred firme ESMA & SS, Tešanj, vezano za uzgoj i zagarantovan otkup kornišona, paradajza i više vrsta paprike.

Edukativna prezentacija je pružila korisne informacije o uzgoju odgovarajućih povrtnih kultura u plastenicima u toku zimske sezone, te niz savjeta o boljoj iskorištenosti plastenika tokom cijele godine. U drugom dijelu prezentacije, proizvođači su dobili informacije o mogućnostima uzgoja kornišona i paprike uz besplatno praćenje procesa proizvodnje, te organizovan otkup i preuzimanje na terenu.

Predsjednik Udruženja “Majka priroda”, Ivan Kajinić uručio je MKF LIDER zahvalnicu za nesebičnu pomoć i doprinos u radu i razvoju poljoprivrednog Udruženja “Majka Priroda”.

Ovo je prva ovogodišnja aktivnost u oblasti edukacije koju je MKF LIDER podržao u okviru programa Usluga za razvoj biznisa koji obuhvata pružanje besplatnih nefinansijskih usluga za klijente.

Pročitajte još članaka