Meni

Umjetnička radionica Omladinskog centra «Desnek» Breza

Featured V5

Omladinski Centar «Desnek» iz Breze egzistira od 2004 god. i provodi različite aktivnosti, projekte i edukativne/umjetničke radionice.

Cilj OC “Desnek“ je da skloni mlade ljude sa ulice, da im pruži mogućnost da se izraze i izgrade kroz umjetnost, volonterski rad, timski rad, kroz edukaciju mladih ljudi iz različitih oblasti, (informatika, muzika, strani jezici) i sl.

Važno je napomenuti da su sve radionice besplatne. U sklopu Omladinskog centra djeluje i umjetnička radionica za djecu. MKF LIDER je prepoznao kvalitet, važnost postojanja ovakvog centra i ozbiljnost rada ovih mladih ljudi, te podržao rad umjetničke radionice i organizaciju izložbe umjetničkih radova. MKF LIDER je dao doprinos i podršku, kako mladim kreativnim ljudima, tako i razvoju umjetnosti Općine Breza uopće.

Omladinski centar „Desnek“ je 06.04.2013. godine, u svojim prostorijama, organizovao izložbu radova članova umjetničke radionice. Izloženi radovi su djelo ruku mladih i kreativnih amaterskih, slikara, koji svojim slikama dočaravaju ljepšu budućnost u čijem građenju i sami, na ovaj način učestvuju.

Pročitajte još članaka