U Zenici održan Internacionalni festival plesa!

Plesni klub “Iskre” iz Zenice bio je organizator Internacionalnog festivala u modernom plesu koji je održan 24.02.2018. godine u Areni Husein Smajlović u Zenici. Preko hiljadu domaćih i stranih takmičara u nizu zanimljivih plesnih tački predstavilo je svoje plesne vještine i borilo se za medalje. Takmičenje je prošlo u najboljem redu uz sudce iz Hrvatske i BiH.

Internacionalni festival se po prvi put održao u Zenici i odziv na isti je bio ogroman. Organizatorica Belma Sarvan je uspjela da okupi hiljadu djece i omladine na jednom mjestu i u jednom danu, gdje su svi mogli da uživaju, i da se druže i zabavljaju.

Grad Zenica i gradonačelnik Fuad Kasumović su podržali ovaj projekat, koji će se od sada, svake godine održavati Zenici, a za sljedeću godinu najavljuju festival na Dan zaljubljenih.

Naravno uz pomoć sponzora, među kojima je i MKF Lider, ovaj događaj je prošao u najboljem redu. Plesni klub “Iskre”, roditelji i sama djeca su se pokazali kao divni domaćini i dali su sve od sebe da organizacija bude na zavidnom nivou.