Meni

Taekwondo državno prvenstvo i obaranje Ginisovog rekorda u KSC «Mladost» Visoko

Featured V5

30.11.2013.godine, u dvorani KSC „Mladost“ u Visokom, je održano državno prvenstvo u Taekwondo kao i obaranje Ginisovog rekorda u razbijanju tvrdih predmeta, od strane šoumastera Muhameda Kahrimanovića.

MKF „LIDER“ je bio jedan od sponzora ove manifestacije. Organizacija je pripremljena na najvišem nivou, borbe su se odvijale na pet borilišta i obuhvatale su sve kategorije od mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora, a učešće je uzelo 389 takmičara iz 25 Taekwondo klubova u BiH.

Posjeta je bila nezapamćena, preko dvije i po hiljade gledalaca iz cijele BiH, pratilo je ovaj sportski događaj kao i istorijski nastup Muhameda Kahrimanovića, svjetskog prvaka u razbijanju tvrdih predmeta.

Taekwondo klub „Bosna“ Visoko je novi državni prvak za 2013., dok su u ukupnom poretku TKD klub „Nur“ Kakanj zauzeli drugo, a TKD klub „Akademija Jale“ iz Zenice treće mjesto.Taekwondo klubu „Bosna“ Visoko pripalo je prvo mjesto u konkurenciji mlađi kadeti. Najuspješniji mlađi kadet državnog prvenstva bio je Ismail Dedić, a najuspješniji kadet Nedim Bećar, obojica iz Taekwondo kluba „Bosna Visoko“.

Šoumaster Muhamed Kahrimanović u Visokom je obarao Ginisov rekord od 16 parova kokosovih oraha razbijenih u paru sa obje ruke istovremeno. Stručna komisija koja je bila formirana povodom obaranja Ginisovog rekorda, utvrdila je da se na stolu nalazilo 25,1 par neoštećenih kokosovih oraha (59 komada).

Nakon nastupa, ustanovljeno je da su potpuno razbijena 23 para (36 komada) kokosovih oraha u jednoj minuti, čime je ustanovljeno da je to najveći rekord do sada u razbijanju tvrdih predmeta.

Zvanična potvrda ovog Ginisovog rekorda očekuje se iz uprave za Ginisove rekorde za mjesec dana. MKF „LIDER“ kao ponosni sponzor manifestacije koja zasigurno ima i istorijski karakter, je na poklon od organizatora manifestacije dobio zahvalnicu za veliki doprinos pri organizaciji državnog Taekwondo prvenstva BiH.

Pročitajte još članaka