Meni

Šta drugi pišu o nama? Poslovne Novine “MKF Lider uspješno reorganizirao poslovanje za vrijeme pandemije”

1 2 2

Mikrokreditna fondacija Lider uspješno je reorganizirala svoje poslovanje za vrijeme vanredne situacije uzrokovane korona virusom, te su uspjeli sačuvati sva radna mjesta.

Pored toga, Upravni odbor MKF Lider donio je odluku da tokom vanrednog stanja usmjeri svoje poslovanje ka društveno-odgovornom poslovanju. Svojim akcijama nastojali su pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva, ali i pomoći malim privrednicima i institucijama.

Tako je Lider od svojih komitenata poljoprivrednika otkupio značajnu količinu sezonskog voća te ga poklonio djeci bez roditeljskog staranja iz Javne ustanove „Dom i porodica“ u Zenici i Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave – Sarajevo, kao i Crvenom krstu iz Ilijaša.

“Umjesto slatkiša, odlučili smo dječici pokloniti 200 kg voća od kojeg će se za njih napraviti mnogo zdravih obroka. Iako se nismo mogli družiti sa njima, pozdravili smo ih dok su nas gledali sa svojih prozora. Za nas je ovo bio emotivan susret, ali nadamo se da ćemo mališane ponovo posjetiti nakon što pandemija i mjere samoizolacije više ne budu na snazi”, kazao je direktor MKF Lider Džavid Sejfović i dodao da je obezbijeđeno i sto kilograma voća za Crveni krst u Ilijašu koji su isti kasnije podijelili starim i iznemoglim licima u ovoj općini.

Također, MKF Lider odlučio je pomoći i djecu i roditelje iz Roditeljske kuće u Sarajevu. Svjesni svih poteškoća s kojima se suočavaju djeca oboljela od karcinoma i njihovi roditelji zbog nemogućnosti nabavke medicinske zaštitne opreme, Lider je odlučio donirati sredstva za nabavku ove opreme.

„Ova novčana pomoć nam je došla u pravo vrijeme jer se od početka pandemije borimo sa problemom oko nabavke potrebne zaštitne medicinske opreme za našu djecu i roditelje. Ova sredstva će nam uveliko pomoći za nabavku maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava. Ovom prilikom bih se zahvalio MKF Lider na ovoj donaciji“, kazao je direktor Roditeljske kuće Fikret Kubat.

Lider nije zaboravio niti novinare. Svjesno važnosti posla koji obavljaju i velikog truda koji ulažu da nas sve blagovremeno informiraju, izlažući se velikom zdravstvenom riziku, Lider je odlučio najaktivnijim redakcijama pokloniti „Zdrave korpice“.

„Radi se o proizvodima naših klijenata. Sve su to zdravi, domaći proizvodi od koji su napravljeni sokovi, džemovi i drugi zdravi proizvodi. Nadamo se da ćemo bar malo obradovati naše novinare“, kazala je marketing menadžerica MKF Lider Selma Muhić.

Imajući u vidu da samoizolacija negativno utječe na zdravlje, kondiciju, radnu sposobnost ali i psihu ljudi, naročito starijih osoba i djece, MKF Lider je snimio i serijal fitnes vježbi sa našom poznatom fitnes trenericom Lanom Kadijević. Serijal je prikazivan na društvenim mrežama MKF Lider, te je zabilježio veliku gledanost i dobio je veliki broj pohvala od pratitelja. Veliki broj pratitelja nastavlja vježbati s Liderom uz video klipove koji ostaju dostupni na web stranici www.lider.ba.

MKF Lider će nastaviti sa svojim akcijama za dobrobit zajednica i pomaganjem onih kojima je pomoć najpotrebnija, te pozivaju sve kompanije da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u društveno-odgovorne akcije za što brži oporavak našeg društva.

Izvor: Poslovne novine

Pročitajte još članaka