Meni

Šta drugi pišu o nama? Oslobođenje – MKF LIDER se istakao projektima pomoći za male privrednike

Mkf Lider Se Istakao Projektima Pomoći Za Male Privrednike E1617189027715

Tokom pandemije MKF Lider je uspješno održao stabilnost i optimizirao poslovanje, sačuvao sva radna mjesta, ali i pomogao svojim klijentima.

Mkf Lider Se Istakao Projektima Pomoci Za Male Privrednike 1024x640 1

Poslovanje za vrijeme pandemije postalo je jedno od od najvećih organizacijskih izazova za sve industrije svijeta pa tako i u BiH.

Novo doba poslovanja u vanrednim okolnostima iziskuje brzo prilagođavanje i tranformaciju, a jedna od poslovnih organizacija koja je svoje izazove pretvorila u prilike je svakako Mikrokreditna fondacija Lider.

Tokom pandemije MKF Lider je uspješno održao stabilnost i optimizirao poslovanje, sačuvao sva radna mjesta, ali i pomogao svojim klijentima.

Pored pomoći finansijske prirode, MKF Lider je uveliko pomogao svojim klijentima nefinansijskimuslugama, pa je tako,između ostalih aktivnosti, pokrenut i projekat „Pravi Lider“ čiji je cilj pomoći malim privrednicima kroz edukaciju, mentorstvo, uvezivanje i besplatnu promociju da sačuvaju svoje biznise i prebrode krizne periode.

Organiziran je veći broj besplatnih webinara na kojima su vlasnici malih biznisa mogli naučiti:

  • kako poslovati u vanrednim situacijama
  • kako kreirati kampanje na društvenim mrežama
  • kako online plasirati svoje proizvode i usluge
  • kako do bespovratnih sredstava

Svi obrtnici koji su bili zainteresirani dobili su i besplatnu promociju na Liderovim kanalima komunikacije.

Mkf Lider Se Istakao Projektima Pomoci Za Male Privrednike1

Projekat “Pravi Lider” nastao je iz potrebe da pomognemo našim klijentima ali i kompletnoj maloj privredi u našoj zemlji da se oporavi od krize uzrokovane pandemijom korona virusom.  Tako smo između ostalog organizovali niz besplatnih webinara čije smo teme definisali u saradnji sa klijentima i ekspertima iz određenih oblasti.  

Vodili smo se informacijama koje smo dobili od klijenata, odnosno njihovim oblastima interesovanja te odabrali niz izuzetno aktuelnih sadržaja.

Vjerujem da su naši klijenti izvukli određene benefite u ovoj razmjeni znanja i iskustva i da će im ove i sve naredne edukacije pomoći u budućem poslovanju“,

kazao je direktor MKF Lider Džavid Sejfović i dodao da mu je posebno drago to što su dobili mnoge pohvale od svojih klijenata, ali i drugih kolega iz mikrokreditnog sektora.

Platforma “Pravi Lider”

U toku je i realizacija jedinstvene online platforme za male biznise „Pravi Lider“ koja bi uskoro trebala biti aktivna.

Platforma treba da ujedini male privrednike iz cijele BiH u virtualnu zajednicu koja će im pružiti priliku za:

  • umrežavanje
  • edukaciju
  • promociju
  • prodaju te održavanje međusobnih kontakata.

Uz pomoć ove platforme obrtnici će imati mogućnost da podijele svoje iskustvo, ideje i ekspertizu, promoviraju svoje usluge, traže partnere u biznisu, investitore.

Članovi će koristiti platformu kako bi pronašli jedni druge kroz interaktivnu dvosmjernu komunikaciju.

Platforma će sadržavati module sa korisnim i ažuriranim informacijama za male privrednike.

Informacije će biti podijeljene u kategorije i teme u skladu sa potrebama i oblastima interesovanja klijenata.

„Bez inovacija nema ni uspješnog poslovanja, stoga smatram da će platforma „Pravi Lider“ biti pun pogodak za sve naše klijente ali i sve druge male biznise širom BiH.

Ovom platformom željeli smo omogućiti malim obrtnicima da na jednom mjestu dobiju sve informacije, da se mogu međusobno uvezati, da imaju platformu za prodaju svojih usluga i proizvoda, da traže investitore i poslovne partnere.

Ovom prilikom zahvalio bih se Green for Growth Fondu koji nam je omogućio da realiziramo našu ideju“, kazao je Sejfović.

Izvor: Oslobođenje.ba

Pročitajte još članaka