Meni

Šta drugi pišu o nama? Business Magazine – MKF Lider se istakao projektima pomoći za male privrednike

Mkf Lider Se Istakao Projektima Pomoći Za Male Privrednike.jpg 1

Pored pomoći finansijske prirode, MKF Lider je uveliko pomogao svojim klijentima nefinansijskim uslugama pa je tako, između ostalih aktivnosti, pokrenut i projekat Pravi Lider čiji je cilj pomoći malim privrednicima kroz edukaciju, mentorstvo, uvezivanje i besplatnu promociju da sačuvaju svoje biznise i prebrode krizne periode.

Mkf Lider Se Istakao Projektima Pomoci Za Male Privrednike

Poslovanje za vrijeme pandemije postalo je jedno od najvećih organizacijskih izazova za sve industrije svijeta pa tako i BiH. Novo doba poslovanja u vanrednim okolnostima iziskuje brzo prilagođavanje i tranformaciju, a jedna od poslovnih organizacija koja je svoje izazove pretvorila u prilike je svakako Mikrokreditna fondacija Lider.

Tokom pandemije MKF Lider je uspješno održao stabilnost i optimizirao poslovanje, sačuvao sva radna mjesta, ali i pomogao svojim klijentima.

Pomoć nefinansijskim uslugama

Pored pomoći finansijske prirode, MKF Lider je uveliko pomogao svojim klijentima nefinansijskimuslugama, pa je tako,između ostalih aktivnosti, pokrenut i projekat „Pravi Lider“ čiji je cilj pomoći malim privrednicima kroz edukaciju, mentorstvo, uvezivanje i besplatnu promociju da sačuvaju svoje biznise i prebrode krizne periode.

Organiziran je veći broj besplatnih webinara na kojima su vlasnici malih biznisa mogli naučiti kako poslovati u vanrednim situacijama, kako kreirati kampanje na društvenim mrežama, kako online plasirati svoje proizvode i usluge, kako do bespovratnih sredstava…, a svi obrtnici koji su bili zainteresirani dobili su i besplatnu promociju na Liderovim kanalima komunikacije.

“Projekat Pravi Lider nastao je iz potrebe da pomognemo našim klijentima, ali i kompletnoj maloj privredi u našoj zemlji da se oporavi od krize uzrokovane pandemijom korona virusa. Tako smo ,između ostalog, organizovali niz besplatnih webinara čije smo teme definisali u saradnji sa klijentima i ekspertima iz određenih oblasti. Vodili smo se informacijama koje smo dobili od klijenata, odnosno, njihovim oblastima interesovanja te odabrali niz izuzetno aktuelnih sadržaja. Vjerujem da su naši klijenti izvukli određene benefite u ovoj razmjeni znanja i iskustva i da će im ove i sve naredne edukacije pomoći u budućem poslovanju“, kazao je direktor MKF Lider Džavid Sejfović i dodao da mu je posebno drago to što su dobili mnoge pohvale od svojih klijenata, ali i drugih kolega iz mikrokreditnog sektora.

Platforma Pravi lider

U toku je i realizacija jedinstvene online platforme za male biznise „Pravi Lider“, koja bi uskoro trebala biti aktivna.

Platforma treba da ujedini male privrednike iz cijele BiH u virtualnu zajednicu koja će im pružiti priliku za umrežavanje, edukaciju, promociju, prodaju te održavanje međusobnih kontakata. Uz pomoć ove platforme obrtnici će imati mogućnost da podijele svoje iskustvo, ideje i ekspertizu, promoviraju svoje usluge, traže partnere u biznisu, investitore…

Članovi će koristiti platformu kako bi pronašli jedni druge kroz interaktivnu dvosmjernu komunikaciju. Platforma će sadržavati module sa korisnim i ažuriranim informacijama za male privrednike. Informacije će biti podijeljene u kategorije i teme u skladu sa potrebama i oblastima interesovanja klijenata.

„Bez inovacija nema ni uspješnog poslovanja, stoga smatram da će platforma Pravi Lider biti pun pogodak za sve naše klijente, ali i sve druge male biznise širom BiH. Ovom platformom željeli smo omogućiti malim obrtnicima da na jednom mjestu dobiju sve informacije, da se mogu međusobno uvezati, da imaju platformu za prodaju svojih usluga i proizvoda, da traže investitore i poslovne partnere. Ovom prilikom zahvalio bih se Green for Growth Fondu koji nam je omogućio da realiziramo našu ideju“, kazao je Sejfović.

Izvor: Business Magazine

Pročitajte još članaka