Meni

“Sport je IN” u Zavidovićima

Featured V5

Zavidovići, 07.03.2015. – Danas je u organizaciji Ženskog rukometnog kluba “Krivaja”, Univerzalne škole sporta “LIDER” iz Zavidovića, uz pokroviteljstvo Mikrokreditne fondacije “LIDER”, u gradskoj dvorani u Zavidovićima, upriličen sportsko-zabavni dan za djecu pod nazivom LIDER i prijatelji “Sport je IN”.

Preko 200 djece sa područje općina Zavidovići, Žepče, Maglaj i Doboj uzelo je učešća u turnirima u malom nogometu, odbojci i rukometu. Na veliko zadovoljstvo domaćina, učešće na turnirima su uzeli i timovi Odbojkaškog kluba “Don Bosco” iz Žepča, Odbojkaškog kluba “Maglaj” i Ženskog rukometnog kluba “Doboj” iz Doboja. “Jako često smo ovdje, i uvijek se rado odazovemo pozivu za gostovanje u Zavidovićima. Naše takmičarke istinski uživaju u ovom danu.”  kaže trener O.K. “Don Bosco” iz Žepča, gosp. Bruno Marić.

Za zabavni dio programa bila je zadužena plesna grupa U.G. “Mašta” iz Zavidovića, čije su male članice svojim nastupima oduševile mnogobrojnu publiku.

Mirela Bašić, Predsjednica ŽRK “Krivaja” o događaju kaže: “Bio je to zabavan dan za sve nas, prepun druženja i odličnog raspoloženja. Mikrokreditna fondacija LIDER već nekoliko godina podržava rad našeg kluba, i drago nam je da su u našem sportskom kolektivu prepoznali uspješnog partnera. Posebno mi je zadovoljstvo što smo danas bili dobri domaćini našim prijateljima iz Doboja, Maglaja i Žepča.” Odbojkašice USŠ LIDER ostvarile su značajne rezultate na današnjem takmičenju u svim kategorijama. 

„Organizacija jednog ovakvog sportskog dana je način da se Mikrokreditnoj organizaciji LIDER, u ime naših članova odužimo za podršku koju već dugi niz godina pruža našim sportskim kolektivima. Vjerujemo da možemo računati na njihovu podršku i u budućnosti, imajući u vidu da naša  škola ima jako ambiciozne planove.“ riječi su direktora Univerzalne škole sporta, gosp. Ajdina Bukvića.

LIDER je primjer finansijske institucije koja u svom radu poštuje principe društveno odgovornog poslovanja i veliku pažnju posvećuje razvoju zajednice u svim segmentima, a posebno afirmaciji omladinskog sporta, kulturnom i sportskom obrazovanju djece i omladine uopće. Slične akcije i projekte u lokalnoj zajednici LIDER već niz godina organizuje na cijelokupnom području djelovanja.

Pročitajte još članaka