Škola jahanja za Liderčiće!

Škola jahanja za Liderčiće!

Škola jahanja za Liderčiće!Proteklog vikenda održano je prelijepo druženje najmlađih liderčića na terenima Konjičkog kluba „Basquil“. Ni loše vremenske prilike nisu dale omesti najmlađe da uživaju na čistom zraku, u predivnoj prirodi i u društvu najplemenitijih životinja, konja.

U sklopu druženja organizovana je i škola jahanja, te kratki kurs održavanja i hranjenja konja.

Djeca su istinski uživala, a neka od njih su se i prvi put susrela sa ovim prelijepim i plemenitim životinjama. Vjerujemo da se upravo u Miševićima, tokom dva dana druženja, rodila ljubav prema prirodi kao i konjima i ovom fantastičnom sportu.

Konjički klub Basquil se nalazi u prekrasnom ambijentu, nadomak Sarajeva (14 km prema Mostaru). Konjički klub Basquil među svojim mnogobrojnim sadržajima nudi školu jahanja, ali i hipoterapiju ili terapijsko jahanje, priznatu i poznatu metodu za poboljšanje života onih koji odbijaju dopustiti bolesti i invalidnosti da ih ograniči. Budući da su konji izrazito društvene životinje, kroz terapijsko se jahanje djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u velikoj mjeri pomaže pri poboljšanju općeg emocionalnog stanja.