Meni

Škola jahanja za Liderčiće!

6 (2)

Proteklog vikenda održano je prelijepo druženje najmlađih liderčića na terenima Konjičkog kluba „Basquil“. Ni loše vremenske prilike nisu dale omesti najmlađe da uživaju na čistom zraku, u predivnoj prirodi i u društvu najplemenitijih životinja, konja.

U sklopu druženja organizovana je i škola jahanja, te kratki kurs održavanja i hranjenja konja.

Djeca su istinski uživala, a neka od njih su se i prvi put susrela sa ovim prelijepim i plemenitim životinjama. Vjerujemo da se upravo u Miševićima, tokom dva dana druženja, rodila ljubav prema prirodi kao i konjima i ovom fantastičnom sportu.

Basquil

Konjički klub Basquil se nalazi u prekrasnom ambijentu, nadomak Sarajeva (14 km prema Mostaru). Konjički klub Basquil među svojim mnogobrojnim sadržajima nudi školu jahanja, ali i hipoterapiju ili terapijsko jahanje, priznatu i poznatu metodu za poboljšanje života onih koji odbijaju dopustiti bolesti i invalidnosti da ih ograniči. Budući da su konji izrazito društvene životinje, kroz terapijsko se jahanje djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom u velikoj mjeri pomaže pri poboljšanju općeg emocionalnog stanja.

Pročitajte još članaka