Meni

Rafting na rijeci Krivaji

Featured V5

Rafting klub “Krivaja-Zavidovići” i ove godine je, u period od 31.05. – 02.06. 2013, organizovao veliki sportsko-turistički događaj, 13. Međunarodno turistički “Krivaja rafting”.

Okupljanje raftera se dešavalo u kampu Dištica (Maoča), dok je start prve etape bio na području Olova do Vijake, potom sa ove lokacije do Hodžića polja – Vozuća gdje je završila druga etapa rafting. Prema izjavi Jasmina Mahmutovića, sekretara rafting kluba, već prvi dan, bez obzira na nešto nepovoljnije vremenske prilike, učešće je uzelo oko 150 raftera iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Nakon što se manifestaciji , drugi dan pridružio veliki broj novih raftera, može se računati da je na ovogodišnjem raftingu na Krivaju, učešće uzelo čak 200 raftera.

LIDER se, već tradicionalno, i ove godine pridružio ovoj manifestaciji i podržao organizatora u ovom velikom i značajnom projektu, usmjerenom prije svega afirmaciji vodenih i sporta uopće, ali i promociji eko turizma i jačanju napora za održanjem prirodnih resursa Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još članaka