Meni

MKF LIDER podržao projekat “Recikliraj-investiraj” – Mješovita srednja škola Maglaj

Cepovi Maglaj

Mikrokreditna Fondacija LIDER podržala je projekt “Recikliraj-investiraj” učenika IV-1 razreda JU Mješovite srednje škole Maglaj u povodu proslave 71. godišnjice postojanja škole.

Cilj projekta je podizanje svijesti o značaju recikliranja i štetnosti plastike, a u sklopu projekta učenici su skupili oko 1 tone plastike i 400 kg starog papira. Uz podršku MKF LIDER, učenici će posjetiti reciklažni park i praktično vidjeti kako teče proces recikliranja.

Svečanost povodom Dana škole, ali i promocije projekta “Recikliraj-investiraj”, održana je ispred JU Mješovite srednje škole Maglaj. Tom prilikom su uručene zahvalnice Općini Maglaj za dugogodišnju suradnju, te Mikrokreditnoj fondaciji “Lider”, Udruženju građana “Dvor” Maglaj i KJD Maglaj za podršku u realizaciji projekta.

Mikrokreditna Fondacija LIDER posvećuje veliku pažnju radu u zajednici, osobito podršci mladim ljudima, njihovoj edukaciji, afirmaciji i pripremi za buduće izazove.

Projekt “Recikliraj-investiraj” je samo jedan od primjera podrške koju LIDER pruža lokalnoj zajednici. Uz aktivnosti kao što su ovaj projekt, LIDER se trudi motivirati mlade ljude da preuzmu odgovornost za očuvanje okoliša i doprinesu boljoj budućnosti.

Ucenici 1536x1143 1
131313 1
Lider Maglaj 1
1221212121

Pročitajte još članaka