Meni

Učenici Ekonomske škole iz Maglaja u posjeti Mikrokreditnoj fondaciji LIDER

Naslovna Lider Maglaj

Profesorica Aida Hadžić i učenici Ekonomske škole iz Maglaja posjetili su ured MKF LIDER u Maglajugdje su prisustvovali “Praktičnom času iz mikrofinansija”. 

Učenici su saznali kako su nastale mikrofinansije, koja je misija mikrokreditnih organizacija u svijetu, kako mikrofinansije doprinose razvoju mikrobiznisa, poboljšanju životnih uslova klijenata, zapošljavanju i smanjenju siromaštva u svijetu.

Ucenici Maglaj Web

Budući stručnjaci iz oblasti finansija imali su dosta pitanja o mikrokreditima, uslovima i procedurama, te dodatnim uslugama koje MKF LIDER pruža svojim klijentima u razvoju njihovog biznisa i poljoprivrede. Učenici su pokazali veliki interes za sve teme na praktičnom času, kao i interes za daljim učenjem i studiranjem, a moguće i budućom karijerom u mikrokreditnom sektoru.

Predavanje Maglaj
Maglaj Posjeta

MKF LIDER veliku pažnju posvećuje radu u zajednici, osobito afirmaciji mladih, njihovoj edukaciji i pripremi za buduće izazove. Današnji praktični čas je još jednom dokazao da se naša budućnost zasniva na potencijalu mladih ljudi željnih znanja

Pročitajte još članaka