Meni

“Dan otvorenih vrata” za poljoprivrednike u Tuzli i Maglaju

Dani Otvorenih Vrata Tuzla Maglaj

U sklopu Dana otvorenih vrata za poljoprivrednike, predstavinici MKF LIDER-a i agronomistica Lejla Grbo održali su radne sastanke sa poljoprivrednicima iz Maglaja, Živinaca i Tuzle.

Razgovarali smo o problemima sa kojim se poljoprivrednici susreću vezano za plasteničnu proizvodnju i zaštiti usjeva. Posebno ih je zanimao segment preporuka agronomistice.

Dane poljoprivrednika smo iskoristili za posjetu našim klijentima među kojima su Šefik i Zikreta Begić iz Maglaja. Oni se već duži niz godina bave plasteničkom proizvodnjom, ali su im savjeti agronomistice na licu mjesta bili veoma značajni.

U Živinicama smo posjetili vrijedni bračni par Kozarević koji se već godinama bave prodajom rasada, ali u ponudi imaju i povrće iz plasteničkog uzgoja. Sa agronomisticom Lejlom su podijelili svoje dosadašnje iskustvo i razgovarali o trenutnim problemima sa kojima se susreću.

Aktivnosti koje smo imali u nekoliko gradova u BiH su se pokazale kao odlična inicijativa i razgovori sa poljoprivrednicima na terenu su ključni kad jer riječ o savjetovanju, ali i unapređenju proizvodnje kako naših klijenata tako i ostalih građana i proizvođača koji su posjetili MKF Lider dane otvorenih vrata.

Mikrokreditna fondacija LIDER

Pročitajte još članaka