Meni

Pokreni svoj posao – edukacija za poduzetnike

Featured V5

Danas, 26.06.2013. u Zenici je započeo ciklus edukacije na temu formuliranja poslovne ideje i izrade poslovnog plana u organizaciji Regionalne razvojne agencije REZ, u saradnji sa BIP-om (Business Innovation Programs), a u sklopu programa Pokreni svoj posao (Start Your Business).

Business Innovation Programs (BIP) je neprofitna fondacija iz Norveške čija je misija usmjerena ka stvaranju novih radnih mjesta i podršci stručnjacima koji se bave ekonomskim razvojem u svojim zajednicama. BIP sprovodi projekte u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji, Kosovu, Crnoj Gori i Iraku.

Pokreni svoj posao (Start Your Business) je program kojim BIP pruža osnovnu podršku osobama koje žele da pokrenu svoj posao. Koristeći inovativne module za obuku potencijalnih preduzetnika BIP nudi priliku za besplatan razvoj biznis plana (Business Plan Development) te osnovnu finansijsku podršku za početak posla kroz fond za registraciju posla putem sufinansiranja (Fund for business registration).

Očekuje se da petodnevna edukacija rezultira kvalitetnim Biznis planovima polaznika edukacije, koji će na taj način pripremiti svoju poslovnu ideju za realizaciju. Uspješni polaznici edukacije će imati mogućnost da registraciju svog obrta ili preduzeća finansiraju uz pomoć BiP-a u narednim mjesecima. Obuka je namjenjena osobama od 18 do 35 godina, a ženama bez obzira na starosnu dob.

Danas su priliku da se uključe u ovaj vid praktične edukacije imali i LIDER-ovi klijenti, dokazani i uspješni poduzetnici, koji imaju za cilj u skorijoj budućnosti proširiti svoj biznis, provesti u djelo nove poslovne ideje i registrovati svoj obrt. LIDER-ova dugogodišnja klijentica Faila Kablar kaže: “Posjedujem jedan plastenik, uspijem prodati sve što proizvedem u kratkom roku.

Danas sam tu da osmislim proširenje proizvodnje, možda novim plastenikom ili…vidjećemo. Tu su razne mogućnosti, važno je iskoristiti pravu.” Habiba Pašalić, također poljoprivredni proizvođač kaže da je ova edukacija svakako jako korisna, te da će joj pomoći u razvoju njenog biznisa. Na samom početku polaznici su iznijeli veliki broj inovativnih poslovnih ideja, koje će biti pretočene u odlične poslovne planove.

LIDER, u saradnji sa REZ agencijom, u avgustu mjesecu, za svoje klijente iz Sarajeva i Zenice, planira organizovati besplatnu edukaciju na temu “Poslovno planiranje za poduzetnike – početnike”.

Izuzetna prilika da se novim saznanjima unaprijedi biznis.

Pročitajte još članaka