Meni

Podržimo izgradnju doma za sport i kulturu u Radovlju

Featured V5

Mještani mjesne zajednice Radovlje, općina Visoko su, u oktobru 2011. godine započeli gradnju doma za sport i kulturu. Objekat je namjenjen za društvene prostorije, kojim će se obezbjediti potreban prostor za sve kategorije stanovništva, a posebno za omladinu.

Mjesna zajednica Radovlje broji 1.500 stanovnika, koji su donacijama i vlastitim angažmanom uspjeli završiti zemljane radove, temelje, ploče, sazidati prizemlje i prvi sprat. Vrijednost dosadašnjih radova je 50.000 KM, u pitanju su ogromna sredstva, a mještani ne posustaju.

LIDER je posjetio ove vrijedne ljude na licu mjesta, tokom jedne od akcija izgradnje doma. Preko 50 ljudi je vrijedno radilo na slijevanju ploče, dok je podršku akciji dalo i 20-ak žena koje su donijele osvježenje za radnike. Bila je to jedinstvena svijetla slika u mračnoj realnosti, nevjerovatna pozitivna energija, inicijativa i optimizam koji se teško nalazi.

LIDER je skromnim prilogom podržao izgradnju doma u Radovlju, i poziva sve zainteresovane privredne subjekte i pojedince da daju podršku ovim vrijednim ljudima koji ne posustaju u ulaganju u budućnost svoje djece.

Pročitajte još članaka