Meni

Lider podržao projekat «Volontiraj – Kreditiraj»

Featured V5

MKF \”LIDER\” je prepoznao potrebu za podrškom mladim ljudima u Bosni i Hercegovini u jačanju njihovih kapaciteta i pružanjem prilike mladima da pokažu svoje profesionalne vještine i upoznaju poslovne prakse firmi, udruženja i institucija.

Jučer su menadžment i uposleni mikrokreditne fondacije „Lider“ upoznali bh. srednjoškolce sa dobrom poslovnom praksom. Uzimajući učešće u projekatu \”Volontiraj – Kreditiraj 2012\”, u organizaciji Infohouse Sarajevo i Udruženja „Naša djeca“ Zenica, i obilježavajući Socijalni dan u sklopu navedenog projekta, MKF \”LIDER\” je podržao tako što je angažovao 10 srednjoškolaca – volontera na području Sarajeva, Zenice, Visokog, Travnika, Kaknja, Zavidovića i Maglaja. Volonteri su sa uposlenicima MKF \”LIDER\” proveli cijeli radni dan, upoznali sa njihovim radom, aktivno se pridružuju uposlenima u obavljanju redovnih radnih zadataka.

Prema riječima mladih volontera, ovo je bilo nezaboravno i vrlo korisno iskustvo. Možda će upravo ovaj dan za neke od njih biti presudan da se, po školovanju, odluče za svoje buduće studije i zanimanje. Iz MKF \”LIDER\” ističu da im je bilo veliko zadovoljstvo priključiti se aktivno ovom projektu i podržati poslovni potencijal mladih Bosne i Hercegovine.

Vijest je objavljena na sljedećim portalima:

  • http://www.profitiraj.ba/201210197347/mikrofinansije/mkf-lider-podrao-projekat-volontiraj-kreditiraj.php,
  • http://www.bankeubih.com/,
  • http://www.indikator.ba/ekonomija/23949-mkf-lider-podryao-projekat-volontiraj-kreditiraj,
  • http://www.style.ba/?s=LIDER.

Pročitajte još članaka