Meni

Proglašeni pobjednici 3. Ekonomske olimpijade

Ekonomska Olimpijada

Pobjednica 3. Ekonomske olimpijade koju MKF LIDER podržava već drugu godinu kao sponzor, je Emina Hodžić, učenica Srednje mješavite škole iz Fojnice. Drugo mjesto osvojila je Sara Čengić, a treće Lana Komšić učenice 3. razreda Druge Gimnazije Sarajevo.

Viber Image 2023 07 04 09 45 03 245 1536x1023

Našu državu na međunarodnom takmičenju će također predstavljati i Asad Grabovica iz Richmond Park International School Sarajevo, te Sead Gakić iz JU Mješovite srednje škole Konjic. Azemina Efendić, koordinatorica ispred Druge Gimnazije Sarajevo je po ukupnom plasmanu osvojila nagradu najbolje plasirane koordinatorice.

Stručna komisija koju su činili prof. dr. Azra Hadžiahmetović, prof. dr. Edlin Mehić i prof. dr. Aziz Šunje nije imala lak zadatak u odabiru pobjednika budući da su svi takmičari pokazali zavidno znanje, pa se za sve finaliste može reći kako su svojevrsni šampioni iz ove oblasti.

Nihad Uk, premijer Kantona Sarajevo je na proglašenju pobjednika bh. Ekonomske olimpijade istakao spremnost Vlada Kantona Sarajevo da i u budućnosti podrži projekt koji mladim ljudima daju priliku da steknu nova znanja i iskustva, a izvršni direktor Lider Mikrokreditne fondacije, Džavid Sejfović se zahvalio organizatorima na mogućnosti da svojim doprinosom budu dio kreiranja bolje budućnosti za mlade ljude u BiH.

Čestitamo pobjednicima i želimo im uspjeh na predstojećem međunarodnom takmičenju u u Bratislavi!

Pročitajte još članaka