Meni

Ema Gičević-Hadžimuratović pobjednica 18. Međunarodnog ski takmičenje menadžera

Ema

Pored toga što je Mikrokreditna fondacija Lider izuzetno uspješna svom dugogodišnjem poslovanju, njeni uposlenici također ostvaruju izvanredne rezultate, kako u radu tako i u sportu. Tako je, na 18. Međunarodnom ski takmičenju menadžera, Ema Gičević Hadžimuratović, interni revizor MKF Lider, i ove godine osvojila zlatnu medalju u kategoriji “Champions and guests race” – Menadžerke.

Kako bismo Vam predstavili našu sjajnu Emu, postavili smo joj par pitanja koja se tiču njenog interesovanja za sport ali i njene karijere u MKF Lider.

Ema se od svoje 7. godine aktivno bavi skijanjem i do sada se okušala u svim skijaškim disciplinama, stekla mnoga pozitivna iskustva i osvojila mnogobrojne nagrade, a također uživa i u drugim sportovima u prirodi.

”Postoji anegdota vezana za moje početke skijanja, roditelji su me jedva nagovorili da stanem na skije, u suzama sam krenula na prvi dan skijanja u ski školi ali već nakon prvih zavoja sam osjetila strast prema skijanju koja me nije popustila ni do danas. Aktivno sam se bavila skijanjem do svoje 18. godine a od mnogobrojnih značajnih i lijepih momenata na snijegu bih izdvojila titulu državne prvakinje u disciplini Super G na utrci održanoj na našoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici 2013. godine. Sada smatram da sam još kompletnija skijašica i uživam u svim vrstama skijanja, od skijanja na stazi, freeride skijanja pa do turnog skijanja. U šali kažem da se drugim sportovima bavim samo zato što treba popuniti vrijeme i aktivnosti između dvije skijaške sezone, bavim se u raznim periodima godine cestovnim i trail trčanjem i kombinujem sa vježbama snage u teretani. Ove godine planiram nastupiti i na svom prvom major maratonu u Berlinu u septembru. Volim osjećaj boravka u prirodi te se trudim provoditi što više vremena u outdoor aktivnostima”.

Kako kaže, osjećaj potpune slobode u sportu je  ono što je najviše ispunjava, pa joj je stoga fizička aktivnost ispušni ventil kako od privatnih tako i od poslovnih obaveza.

”To je osjećaj zbog kojeg se konstantno vraćam tim aktivnostima, pored zdravstvenih benefita koje svakako ima na svakoga ko upražnjava sportske aktivnosti. Takmičenje na visokom nivou u skijanju, a posebno iskustva predstavljanja svoje zemlje na međunarodnim takmičenjima, oblikovala su me na jedan potpuno drugačiji način i učinila me veoma kompetitivnom i vrijednom osobom koja uvijek teži ka najboljim i inovativnim načinima postizanja rezultata. Smatram da sam ovu filozofiju iz sporta uspješno pretočila u svaki drugi aspekt svog života znajući da ništa nije nemoguće i da nema izgovora na putu dostizanja bilo kojeg zacrtanog cilja, bilo da se radi o sportu, poslu ili nekom drugom životnom segmentu”

Ema Ski 1024x809

Svoj sportski mentalitet i vještine, Ema nastoji iskoristiti i u poslovnom svijetu. Baš zbog toga, kada joj se ukazala prilika za zaposlenje u MKF Lider, umjesto straha od velike odgovornosti koju radna pozicija nosi sa sobom, Ema je, kako ona sama kaže, vidjela izazov i bila je potpuno sprema da se suoči sa njim. Osim što je u MKF Lider glavni interni revizor, Ema je i Liderova predstavnica na mnogim drugim sportskim takmičenjima, pored ovog skijaškog.

”Prošle godine sam imala priliku da predstavljam MKF Lider i učestvujem na utrci Born2ski gdje sam osvojila prvo mjesto u ženskoj kategoriji. Ove godine sam se željela okušati u utrci menadžera, u organizaciji Marketing agencije b40.  Saznala sam da su osnovali kategoriju koja uključuje bivše takmičare pa sam pomislila kako bi u ovoj fazi karijere bilo super predstavljati svoju firmu na utrci menadžera i dati svojim pozitivnim primjerom doprinos atmosferi u firmi i svakako iskoristiti dan na snijegu i prirodi spajajući bivšu sportsku karijeru sa sadašnjom profesionalnom menadžerskom karijerom. Nadam se da ću uspješno animirati i druge kolege da se pridruže ovakvim ili sličnim poslovno-sportskim događajima pa da učestvujemo i u timskoj konkurenciji naredne godine. Zahvalna sam kolektivu MKF Lider-a na pruženim prilikama za rastom na poslovnom planu ali i na podršci u mojim sportskim poduhvatima”

U nastavku razgovora sa Emom Gičević Hadžimuratović, ona nam je otrkila kako ona vidi MKF Lider, čime se najviše ponosi u radu fondacije, te je istakla je najveće Liderove uspjehe u nastojanju da podrži mikro poduzetnike  i stanovništvo sa niskim prihodima kroz finansijske nefinansijske usluge.

Ema Poslovna 248x300

”Prošle godine je Mikrokreditna organizacija Lider proslavila jubilarnih 20 godina poslovanja. Već 20 godina podržavamo male biznise i stanovništvo sa niskim prihodima kroz finansijske i besplatne nefinansijske usluge. Naša misija je da osiguramo dugoročni pristup uslugama mikrofinansiranja ciljnim klijentima na društveno odgovoran način sa zajedničkim ciljem poboljšanja njihovog životnog standarda. Posebno smo ponosi na izdvojenu podršku razvoja poduzetništva i poljoprivrede od osnivanja pa do danas.

Također, kroz finansijsku podršku pomažemo mladim ljudima da pokrenu ili unaprijede svoje biznise. Ponosna sam na sve naše klijente koji uspješno uz našu pomoć unaprjeđuju svoje male biznise u veoma izazovnom poslovnom okruženju i na ovaj način doprinose razvoju lokalnih zajednica”.

Na naše pitanje o faktorima koji izdvajaju  MKF Lider izdvaja u odnosu na druge mikrokreditne fondacije, Ema nam je potpuno iskreno odgovorila:

”Ono što Mikrokreditnu fondaciju Lider izdvaja u odnosu na druge mikrokreditne organizacije je podrška klijentima kroz pružanje besplatnih nefinansijskih usluga i pristup jedinstvenoj online platformi ‘Pravi Lider’ za unaprjeđenje poslovanja malih biznisa. Prepoznali smo važnost edukacije postojećih i novih klijenata u polju razvoja poduzetništva i finansijske pismenosti. Od 2016. godine MKF Lider svojim klijentima nudi besplatna savjetovanja, edukacije, mentoring i uvezivanja. Prije 2 godine smo ovaj segment usluge podigli na viši nivo pa je kreirana i online platforma ‘Pravi Lider’ koja malim privrednicima omogućava besplatno oglašavanje i promociju proizvoda i usluga. MKF Lider u svom portfoliju posjeduje veliku bazu lojalnih klijenata koji su prepoznali vrijednosti naše organizacije. Naravno ništa ovo ne bi bilo moguće bez našeg profesionalnog i iskusnog kreditnog osoblja koje je uvijek na usluzi klijentima. Također, Mikrokreditna fondacija Lider je među prvima u sektoru prepoznala važnost projekata energetske efikasnoti. Pored posebnih kreditnih proizvoda za energetsku efikasnost, učestvovali smo i u projektima pošumljavanja i zaštite okoliša. Zaštita okoliša je jedno od strateških opredjeljenja te se planiramo aktivno uključiti u borbu s klimatskih promjenama i zaštitom okoliša. Zaista se trudimo da su svakom segmentu budemo promjena koju želimo vidjeti u zajednici. Vjerujem da nas uz postojeću strast čeka još mnogo uspjeha te da ćemo dodatno osnažiti status odgovornih pojedinaca i organizacije”.

MKF LIDER 

Pročitajte još članaka