Meni

MKF Lider uspješno reorganizirao poslovanje za vrijeme pandemije. Mart i april u znaku društveno-odgovornog poslovanja

1 2

Sarajevo, 27.4. 2020. godine

Mikrokreditna fondacija Lider uspješno je reorganizirala svog poslovanje za vrijeme vanredne situacije uzrokovane korona virusom, te je uspjela nastaviti svoje poslovanje i sačuvati sva radna mjesta.

Pored toga, Upravni odbor MKF Lider donio je odluku da tokom vanrednog stanja usmjeri svoje poslovanje ka društveno-odgovornom poslovanju. Svojim akcijama nastojali su pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva, ali i pomoći malim privrednicima i institucijama.

Domzenica5 1 768x671 1

Tako je Lider od svojih komitenata poljoprivrednika otkupio značajnu količinu sezonskog voća te isto poklonili djeci bez roditeljskog staranja iz Javne ustanove „Dom i porodica“ u Zenici i Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave – Sarajevo, kao i Crvenom krstu iz Ilijaša.

“Umjesto slatkiša, odlučili smo dječici pokloniti 200 kg voća od kojeg će se za njih napraviti mnogo zdravih obroka. Iako se nismo mogli družiti s dječicom, pozdravili smo ih dok su nas gledali sa svojih prozora. Za nas je ovo bio veoma emotivan susret, ali nadamo se da ćemo mališane ponovo posjetiti nakon što pandemija i mjere samoizolacije više ne budu na snazi”, kazao je direktor MKF Lider, Džavid Sejfović i dodao da je obezbijeđeno i sto kilograma voća za Crveni krst u Ilijašu koji su isti kasnije podijelili starim i iznemoglim licima u ovoj općini.

1 3 5

Također, MKF Lider odlučio je pomoći i djecu i roditelje iz Roditeljske kuće u Sarajevu. Svjesni svih poteškoća s kojima se suočavaju djeca oboljela od karcinoma i njihovi roditelji zbog nemogućnosti nabavke medicinske zaštitne opreme, Lider je odlučio donirati sredstva za nabavku ove opreme.

„Ova novčana pomoć nam je došla u pravo vrijeme jer se od početka pandemije borimo sa problemom oko nabavke potrebne zaštitne medicinske opreme za našu djecu i roditelje. Ova sredstva će nam uveliko pomoći za nabavku maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava. Ovom prilikom bih se zahvalio MKF Lider na ovoj donaciji“, kazao je direktor Roditeljske kuće Fikret Kubat.

Naslovnica1 768x402 1

Lider nije zaboravio niti novinare. Svjesno važnosti posla koji obavljaju i velikog truda koji ulažu da nas sve blagovremeno informiraju, izlažući se velikom zdravstvenom riziku, Lider je odlučio najaktivnijim redakcijama pokloniti „Zdrave korpice“.

„Radi se o proizvodima naših klijenata. Sve su to zdravi, domaći proizvodi od koji su napravljeni sokovi, džemovi i drugi zdravi proizvodi. Nadamo se da ćemo bar malo obradovati naše novinare“, kazala je marketing menadžerica MKF Lider Selma Muhić.

Imajući u vidu da samoizolacija negativno utječe na  zdravlje, kondiciju, radnu sposobnost ali i psihu ljudi, naročito starijih osoba i djece, MKF Lider je snimio i serijal fitnes vježbi sa našom poznatom fitnes trenericom Lanom Kadijević. Serijal je prikazivan na društvenim mrežama MKF Lider, te je zabilježio veliku gledanost i dobio je veliki broj pohvala od pratitelja. Veliki broj pratitelja nastavlja vježbati s Liderom uz video klipove koji ostaju dostupni na web stranici www.lider.ba.

MKF Lider će nastaviti sa svojim akcijama za dobrobit zajednica i pomaganjem onih kojima je pomoć najpotrebnija, te pozivaju sve kompanije da se u skladu sa svojim mogućnostima uključe u društveno-odgovorne akcije za što brži oporavak našeg društva.

 Press Office

MKF LIDER

t:    +387 33 250 580

f:    +387 33 250 581

m:   pr@lider.ba

w:    www.lider.ba

a:    Turhanija 2

71000 Sarajevo

 INFO O MKF LIDER:

Mikrokreditnu fondaciju LIDER je u februaru 2002. godine osnovala američka humanitarna organizacija Global Communities (nekadašnji CHF), koja obezbjeđuje pomoć u oblasti razvoja lokalnih zajednica, finansija i rekonstrukcije u 35 država širom svijeta. Svojim aktivnostima u Bosni i Hercegovini, Global Communities je uspostavio LIDER i nastavlja podržavati njegov rast i razvoj. 

Mikrokreditna fondacija LIDER, od svog osnivanja pa do danas, kontinuirano obezbjeđuje dugoročan pristup finansijskim sredstvima poduzetnicima i stanovništvu, na području 48 općina u 5 Kantona (ZDK, Sarajevski Kanton, SBK, Tuzlanski i Hercegovačko-Neretvanski Kanton), putem mreže koja se sastoji od 7 poslovnica i 15 terenskih ureda. 

MKF LIDER je danas klijentima otvorio vrata novog ureda, gdje će pružati prepoznatljive, kvalitetne finansijske i besplatne nefinansijske usluge kreirane po mjeri klijenata. Dokaz „LIDER“-ove vrhunske usluge i kvaliteta, te pristupa zasnovanog na povjerenju i razumjevanju, je i činjenica da je brigu o finansiranju svog biznisa i domaćinstva, «LIDER»-u povjerilo preko 7.770 klijenata, sa kreditnim portfolijem u iznosu od preko 23,5 miliona KM.

PONUDA:

LIDER je stalna podrška poduzetnicima i poljoprivrednicima putem, za njih posebno kreiranih, finansijskih i nefinansijskih usluga za podršku biznisu i poljoprivredi, te pokretanje poslovne aktivnosti u fazi realizacije poslovne ideje. Poduzetnici i poljoprivrednici imaju mogućnost koristiti LIDER-ovu podršku u poslovnom i finansijskom savjetovanju, promociji biznisa, edukaciji, uvezivanju i umrežavanju s ciljem razvoja i unaprijeđenja njihovog biznisa. LIDER također nudi i posebno povoljne uvjete finansiranja projekata adaptacije stambenih objekata, kao i projekata energetske efikasnosti u domaćinstvima. 

O LIDEROVOM DJELOVANJU:

LIDER je u potpunosti posvećen društveno odgovornom poslovanju, i ima za cilj da putem podrške poduzetnicima, poljoprivrednicima i stanovništvu, te nizom aktivnosti u svim sferama društvenog života podrži i pospješi:

  •  razvoj lokalne zajednice
  • ekonomski razvoj i poduzetništvo
  • kreiranje novih i održavanje postojećih radnih mjesta
  • te uslova stanovanja i rast životnog standarda porodica sa niskim primanjima.

Broj LIDER-ovih zadovoljnih klijenata

Postignuti efekti na polju razvoja zajednice, ekonomije i poduzetništva, poboljšanja životnog standarda, te brojne uspješne priče klijenata, dokaz su LIDER-ovih nastojanja da u poslovanju bude puno više od finansijske institucije, odnosno institucija odgovorna prema društvu, zajednici i klijentima. LIDER je već dugi niz godina primjer finansijske institucije koja u svom radu poštuje principe društveno odgovornog poslovanja i veliku pažnju posvećuje razvoju zajednice u svim segmentima. Svojih sedamnaest godina postojanja LIDER je obilježio nizom uspješnih projekata podrške lokalnim sportskim klubovima i udruženjima građana koja promoviraju afirmaciju mladih i njihovo angažovanje kroz sport, društveno korisni rad i volonterizam, kulturnim manifestacijama, ekološkim akcijama, te pomoći ugroženim kategorijama stanovništva na cjelokupnom području djelovanja.

Pročitajte još članaka