MKF LIDER u posjeti Mihajlu Gavriću iz Stanara, koji je osvojio II nagradu u nagradnoj igri „NAŠE BLAGO 2019“

Mihajlo Gavrić iz Stanara, inače diplomirani agronom, bavi se poljoprivredom dugi niz godina. Predsjednik je Udruženja „Poljoprivrednik“ iz Stanara, i daje veliki doprinos agrarnom razvoju ovog kraja kroz brojne projekte koje priprema i realizuje sa raznim donatorima. Prije dvije godine uz pomoć IFADA zasnovaoje  zasad organske jagode koja trenutno odlično uspjeva na površini od 2 duluma.

Visoko kvalitetna jagoda, uzgojena u organskim uslovima, pod već poznatim brendom „Krnjinska jagoda“ ima osiguran plasman od samog početka. U besprijekoran, prirodan ukus i miris, uvjerili smo se u posjeti njegovom plasteniku. Udruženje, sa Mihajlom na čelu, trenutno traži investitore za projekat proširenja zasada jagode, te nabavku opreme za zamrzavanje i sušenje jagode, čime bi se osigurala i prerada organski uzgojenih proizvoda.

Mihajlo je u našoj nagradnoj igri „Naše blago 2019“ osvojio drugu nagradu za najveći broj lajkova od strane facebook korisnika. Prilikom posjete, Mihajlu smo uručili zasluženu nagradu i dogovarali naše zajedničke projekte koje ćemo realizovati u skorijoj budućnosti.