Meni

MKF LIDER prijatelj koncerta Rundek Cargo Trio u Zenici

Featured V5

U subotu, 06.12.2014. godine održan je koncert Rundek Cargo Trio, u Bosanskom narodnom pozorištu, Zenica.

Organizator koncerta je skupina mladih i entuzijastičnih ljudi, koji pjevaju u  a cappella vokalnom sastavu pod nazivom „Bel Canto“.

Nekoliko sati ranije, održana je i press konferencija za novinare. Prvi se obratio Darko Rundek: „Do sada nikada nisam nastupao u Zenici, ovim koncertom namjeravam ispraviti tu čudnu grešku“. Novinarima su se obratili i članovi Bel Canta sa izjavom da su željeli dovesti u Zenicu osobu kojoj se dive i koju poštuju, koja je utjecala na njihov rad i motivaciju.  Rundek Cargo Trio svojim koncertom u Zenici, priuštio je ljubiteljima njegove umjetnosti pravi muzički spektakl.

Na početku koncerta dobrodošlicu u grad Zenicu im je poželio poznati zenički umjetnik i glumac Robert Krajinović, svojom pjesmom pod nazivom „Moj Grad“.

Rundek Cargo Trio  pripremio je i jedno veliko iznenađenje Zeničkoj publici, a to je izvedba pjesme „Šejn“ sa vokalnom a capella skupinom „Bel Canto“.

U toku koncerta, publika je nekoliko puta gromoglasnim plijeskom nagradila i violinisticu Isabel, za njen fantastičan nastup.

MKF LIDER kao jedan od prijatelja koncerta, je ponosan na mladu skupinu ljudi „Bel Canto“, koji su iz čiste želje, potrebe, ljubavi i entuzijazma organizovali koncert Rundek Cargo Trio, i time uljepšali noć mnogim Zeničanima.

Pročitajte još članaka