MKF LIDER i ove godine prijatelj i sponzor projekta “Volontiranje je cool”

MKF LIDER PRIJATELJ I PARTNER DEVETE GALERIJE VOLONTERIZMA!

BH. učenici proveli preko 70.000 sati u volonterskim aktivnosti

MKF LIDER PRIJATELJ I PARTNER DEVETE GALERIJE VOLONTERIZMA!

U prostorijama Hotela Hills Ilidža u četvrtak je održana deveta Galerija volonterizma – završna manifestacija projekta „Volontiranje je cool!”.

Galerijom volonterizma obilježen je Međunarodni dan volontera i promovisan doprinos od preko 70.000 volonterskih sati koji su učenici volonteri dali razvoju lokalnih zajednica.

Učešće 44 škole iz cijele BiH

MKF LIDER PRIJATELJ I PARTNER DEVETE GALERIJE VOLONTERIZMA!Na manifestaciji je učestvovalo blizu 400 volontera koji su predstavljali svoju volontersku grupu, a dolaze iz 44 osnovne škole iz 5 bh. kantona: Kanton Sarajevo, Hercegovačko – Neretvanski kanton, Zapadnohercegovački kanton, Bosansko – Podrinjski kanton i Srednjobosanski kanton.

Cilj manifestacije je bio omogućiti volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažman u zajednicama, razmjene iskustva koja su stekli učešćem na projektu „Volontiranje je cool!”, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad.

 

Bogat fond nagrada

MKF LIDER PRIJATELJ I PARTNER DEVETE GALERIJE VOLONTERIZMA!Dugogodišnju podršku projektu „Volontiranje je cool!” pružila je I MKF LIDER, kao i lokalne vlasti i međunarodne organizacije. U prilog tome govori i činjenica da je svaka škola osvojila vrijednu nagradu partnera projekta. Fond nagrada bio je veći od 100.000 KM.

Na Galeriji volonterizma učenike su pjesmom volonterski obradovali Neno Murić i Fatmir Sulejmani.