Meni

MKF LIDER PRIJATELJ I PARTNER DEVETE GALERIJE VOLONTERIZMA!

Galerija Volonterizma

BH. učenici proveli preko 70.000 sati u volonterskim aktivnosti

U prostorijama Hotela Hills Ilidža u četvrtak je održana deveta Galerija volonterizma – završna manifestacija projekta „Volontiranje je cool!”.

Galerijom volonterizma obilježen je Međunarodni dan volontera i promovisan doprinos od preko 70.000 volonterskih sati koji su učenici volonteri dali razvoju lokalnih zajednica.

Učešće 44 škole iz cijele BiH

Galerija Volonterizma1

Na manifestaciji je učestvovalo blizu 400 volontera koji su predstavljali svoju volontersku grupu, a dolaze iz 44 osnovne škole iz 5 bh. kantona: Kanton Sarajevo, Hercegovačko – Neretvanski kanton, Zapadnohercegovački kanton, Bosansko – Podrinjski kanton i Srednjobosanski kanton.

Cilj manifestacije je bio omogućiti volonterima da prezentuju svoj volonterski rad i angažman u zajednicama, razmjene iskustva koja su stekli učešćem na projektu „Volontiranje je cool!”, promovišu korisne efekte volonterizma i pozovu vršnjake na razmišljanje i uključivanje u volonterski rad.

Bogat fond nagrada

Galerijavolonterizma2

Dugogodišnju podršku projektu „Volontiranje je cool!” pružila je I MKF LIDER, kao i lokalne vlasti i međunarodne organizacije. U prilog tome govori i činjenica da je svaka škola osvojila vrijednu nagradu partnera projekta. Fond nagrada bio je veći od 100.000 KM.

Na Galeriji volonterizma učenike su pjesmom volonterski obradovali Neno Murić i Fatmir Sulejmani.

Pročitajte još članaka