Meni

MKF LIDER podržao edukaciju o mikrokreditiranju na 7. Nacionalnom zasjedanju Evropskog parlamenta mladih u BiH

Lider Edukacija

Mikrokreditna fondacija “Lider” s ponosom je podržala inicijativu širenja znanja o mikrokreditiranju na 7. Nacionalnom zasjedanju Evropskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini u organizaciji Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI).
Organiziranjem edukativnog događaja pod nazivom “Mikrokreditiranje: Put do drživosti”, omogućeno mladim ljudima iz cijele Evrope da steknu dragocjen uvid u svijet finansijske inkluzije i odgovornog zaduživanja.

Jednočasovna edukacija okupila je učenike i studente iz različitih dijelova Evrope, pružajući im priliku da se bolje upoznaju sa konceptom mikrokreditiranja, njegovim razvojem i značajem koji ima za građane BiH. Centralna tema događaja bila je podrška razvoju poduzetništva i mikropoduzetništva kroz finansijsku inkluziju. Govorilo se i o podršci mikrokreditnih organizacija StartUp-ovima, čime se omogućava mladima da ostvare svoje poslovne snove i ideje.

Na ovom vrijednom događaju, predavači su bili istaknuti stručnjaci iz domena mikrokreditiranja. Elma Žukić, predsjednica Udruženja mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI) i Džavid Sejfović, potpredsjednik AMFI i direktor Mikrokreditne fondacije “Lider“, svojim su uvodnim govorima srdačno pozdravili prisutne i izrazili dobrodošlicu mladima iz Evrope.

Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI), zajedno sa svojim članicama, ponosno je podržalo organizaciju ovog značajnog događaja. Kroz ovakve inicijative, AMFI i Mikrokreditna fondacija “Lider” nastavljaju jačati svijest o ulozi mikrokreditiranja u podržavanju ekonomske aktivnosti, stvaranju radnih mjesta i doprinosu održivom razvoju društva.

Mikrokreditna fondacija “Lider” ostaje posvećena svojoj misiji podržavanja malih preduzetnika i pojedinaca kroz pristup finansijskim resursima i edukacijom. Nastavljamo raditi na stvaranju održive budućnosti za sve građane Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još članaka