Meni

MKF «Lider» partner Univerzalne škole sporta «Lider»

Featured V5

MKF «LIDER» je članove Univerzalne škole sporta «LIDER» iz Zavidovića darovao majicama za trening, i tom gestom je nabacio smješak na lica malih zavidovičkih sportista.

Univerzalna škola sporta je aktivna još od davne 2006 godine, a jedan od osnovnih zadataka je prevashodno, djecu i odrasle usmjeriti ka zdravom životu, pravilnom rastu i razvoju, jedinstveno prihvatljivim oblicima ponašanja, te pomoći im u procesu socijalizacije i njihove želje da se osjete korisnim i potrebnim članovima zajednice.

Univerzalna škola sporta broji 150 članova, sportovi kojima se ovi mališani mogu baviti su mnogobrojni (nogomet, odbojka, stoni tenis), a za najmlađe je organizovana \”Vesela škola sporta\” gdje polaznici uče sportske korake i razvijaju motoričke sposobnosti.

Bitno je istaći da je Univerzalna škola sporta «dom» za djecu sa preprekama u razvoju gdje kroz treninge podižu svoja motorička znanja i sposobnosti, socializiraju sa drugom djecom, te se osjećaju ravnopravno sa ostalim jer su djeca zaista puna razumijevanja za njih.

Za svaku pohvalu je i činjenica da je Univerzalna škola sporta i inicijator mnogih sportskih druženja mladih sa djecom susjednih gradova, Maglaja i Žepča, pri tom razvijajući međunacionalnu i međugradsku saradnju. MKF «LIDER» je ponosan na mlade entuzijaste koji vode Univerzalnu školu sporta, a malim mališanima želi puno uspjeha i lijepog druženja.

Pročitajte još članaka