Meni

MKF LIDER uzeo učešće na STARfest-u sajmu za razvoj karijere i zapošljavanje mladih

Star Platforma

U centru Skenderija u Sarajevu jučer (15.11) održan je STARfest sajam za razvoj karijere i zapošljavanje mladih gdje se predstavilo 60 izlagača koji su pored prezentacije svojih kompanija i organizacija pružili i razne testove i karijerno savjetovanje uz sjajnu priliku za direktno upoznavanje sa managerima i liderima iz svijeta biznisa.

Jesenje izdanje STARfesta posvećen Evropskoj godini vještina, predstavljeno je 25 inspirativnih govornika na main stage-u o poslovima budućnosti, promjenama i trendovima na tržištu rada, EU prilikama za mlade u BiH, alatima za nalaženje posla, te o savjetima i konkretnim opcijama za razvoj vlastitog biznisa.

Na sajmu je svoje učešće uzela i MKF LIDER u sklopu zajedničkog AmCham štanda, koji je pružio priliku svim prošlogodišnjim učesnicima Leader Roots programa da u skopu njihovog kutka predstave sebe i kompanije iz kojih dolaze ili da održe prezentaciju za studente.

STARfest dio je nove digitalne STAR eLearning platforme koja nudi mladima besplatan video kurs sa 25 zanimljivih lekcija/epizoda o poslovima budućnosti, X faktorima za nalaženje posla kao i načinima kako te X faktore razviti i pronaći posao.
Tu je i mogućnost povezivanja sa najprestižnijim kompanijama. STAR platformu možete pogledati na www.star.study

Lider Sajam Star

Sajam je posjetilo preko 3.000 mladih, uključujući 800 studenata iz svih univerzitetskih centara u BiH gdje smo imali priliku razgovarati sa mladima o mikrofinansiranju, te predstaviti našu Fondaciju koja u ovom sektoru uspješno djeluje preko 20.godina.

Organizator STARfesta je Munja Inkubator uz generalno partnerstvo sa Vladom Kantona Sarajevo.

www.lider.ba

Pročitajte još članaka