Meni

MKF LIDER na 17. Danima poljoprivrede Grada Konjica

Buturovic Sajam

Savez poljoprivrednih udruženja Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica, 7. septembra 2023. godine u Buturović Polju, uspješno je organizovao “17. Dane poljoprivrede Grada Konjica”.
Tom prilikom široku lepezu domaćih proizvoda predstavilo je čak 41 izlagača koji se predano posvećuju očuvanju tradicije proizvodnje hrane na ovom području.

Svake godine, predstavnici MKF LIDER s posebnim interesom posjećuju ovu manifestaciju kako bi direktno komunicirali s proizvođačima.

Viber Image 2023 09 08 14 56 23 874

Sajam je pružio priliku za razmjenu iskustava i uspostavljanje poslovnih kontakata s drugim sudionicima. Tokom ovog značajnog privrednog događaja razgovaralo se s potencijalnim partnerima i razmjenjivale su se ideje o budućim saradnjama.

Sajmovi poput ovog djeluju kao mostovi koji povezuju različite sudionike na tržištu, potiču lokalni razvoj i doprinose ekonomskoj stabilnosti regije. Sajam u Buturović Polju podsjetio nas je na važnost podrške lokalnim zajednicama i proizvođačima.

Kupovinom domaćih proizvoda potičemo održivu proizvodnju i pomažemo očuvati bogatu tradiciju i kulturnu baštinu Konjica i cijele Bosne i Hercegovine.

Mikrokreditna fondacija LIDER s ponosom nastavlja podržavati ovakve inicijative koje doprinose boljoj budućnosti lokalnih zajednica i razvoju poljoprivrede.

899898
9899999999999999

Pročitajte još članaka