Meni

MKF „Lider“ donirao novčana sredstva za nabavku zaštitne medicinske opreme za djecu oboljelu od raka

Cc9c0703 932d 4450 944e 01c80be466f1lider Srce 1

Djeca oboljela od raka i njihove porodice jedna su od najugroženijih kategorija pogođenih pandemijom koronavirusa. Pored teške borbe s rakom, koja ih je zadesila, moraju se istovremeno boriti da se zaštite tokom pandemije radi izuzetno oslabljenog imunog sistema uzorkovanog teškim liječenjem. Nedostatak i nemogućnost nabavke zaštitne opreme kao što su maske i ostalo povećava strah i brigu.

Srećom postoje kompanije koje svojim društveno-odgovornim poslovanjem pomažu najugroženijima da lakše prebrode ovu vanrednu situaciju.

Tako je Mikrokreditna fondacija „Lider“ donirala novčana sredstva za nabavku potrebne zaštitne medicinske opreme za borbu protiv pandemije koronavirusa  za djecu i roditelje koji su okupljeni pod okrilje Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“.

Srce Za Djecu 15 Februar 2019 Zahvalnica 1 1

„Ova novčana pomoć nam dolazi u pravo vrijeme, jer se od početka pandemije borimo sa problemom oko nabavke potrebne zaštitne medicinske opreme za našu djecu i roditelje. Ova sredstva će nam uveliko pomoći za nabavku maski, rukavica i dezinfekcijskih sredstava. Ovom prilikom bih se zahvalio MKF Lider na ovoj donaciji“, kazao je direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka“ Fikret Kubat.

Pročitajte još članaka