Meni

«Lider»-ova akcija – «Uljepšajmo grad»

Featured V5

2012. je godina jubileja u kojoj će Mikrokreditna fondacija «LIDER», zajedno sa svojim klijentima obilježiti deset godina uspješnog rada postojanja, a za jubilarnu godinu «LIDER» planira niz aktivnosti i akcija u lokalnoj zajednici. Tako je povodom «Svjetskog dana zaštite životne sredine», «LIDER» odlučio pokrenuti skromnu akciju koja obuhvata sadnju crvenolikih Berberisa u Zenici.

petak, 15.06.2012, na lokaciji između Tržnog centra «Džananović» i Kamberovića polja na saobraćajnom razdjeljniku, «LIDER»-ovi uposlenici su posadili grmove “berberise”, te tom prilikom vlastitim učešćem i angažmanom dali doprinos ljepšem izgledu grada i svima poslali poruku o značaju ljepše i zdravije okoline.

Ovo je prva u nizu planiranih akcija u lokalnoj zajednici, kojom «LIDER» potvrđuje opredjeljenje poboljšanju životne sredine i jačanju ekološke svijesti građana.

Ovaj primjer je svojevrstan podsticaj i drugima da se odluče na sličan doprinos lokalnoj zajednici i ljepšem izgledu našeg grada. «LIDER» na ovom neće stati, slične akcije u lokalnoj zajednici, na inicijativu i uz zajedničko aktivno učešće “LIDER”-ovih uposlenika, će se organizovati na cijelom području djelovanja.

Pročitajte još članaka