Meni

Lider podržava projekat mentoRING

Featured V5

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) je i ove godine nastavio prošlogodišnju inicijativu mentoRING, koja je povezala 230 žena iz cijele Bosne i Hercegovine. MentoRING je inicijativa koja predstavlja novu vrstu društvenog angažmana žena i novu energiju u BiH, a nastao je iz želje da se skrene pažnja na činjenicu da se žene mogu izboriti za bolji položaj u društvu samo saradnjom i međusobnim pomaganjem.

Tokom 2012. godine mentoRING je povezao 115 uspješnih žena iz svijeta biznisa, politike, neprofitnog sektora, vlasti, medija itd. sa 115 mladih žena iz cijele BiH, željnih znanja i prilike za napredovanjem. I ove godine mentoRING okuplja preko 100 mentorskih parova.

Ove godine je i LIDER pružio podršku projektu, tako što se LIDER-ov Marketing menadžer uključio u “jednodnevni mentoring” studentice ekonomije Alme Bajramović iz Zenice.

Radilo se o jednodnevnom intenzivnom druženju u vidu zajedničkih aktivnosti koje su Almi bile prilika za sticanje novih iskustava i saznanja, koje bi njoj, kao mladoj osobi mogli koristiti za njenu karijeru i život u poslovnom okruženju. Alma, nakon dana provedenog sa svojom mentoricom kaže: “Hvala na prelijepom danu. Želim se zahvaliti na svim savjetima koje sam dobila, i sigurno je da ću na osnovu onog što sam čula nastaviti slijediti primjer svoje mentorice, koja mi je svojevrstan uzor za moje dalje napredovanje u životu i karijeri.

Na završnoj manifestaciji koja će se održati u Sarajevu, 25.06.2013., proslaviće se zajednički rad i saradnju žena u BiH, i ukazati javnosti na neke bitne stvari u položaju žena u BiH. Na događaju će, osim mentorica i njihovih mentorisanih djevojaka, prisustvovati i druge poznate ličnosti koje žele doprinijeti jačanju glasa, solidarnosti i jedinstva žena u BiH.

Pročitajte još članaka