Meni

MKF “LIDER” PODRŽAO HUMANITARNU AKCIJU NABAVKE MEDICINSKE OPREME

Amcham Lider

Mikrokreditna fondacija LIDER od početka svog rada aktivno podržava društveno-odgovorne projekte koje imaju veliki značaj za naše društvo. Tako smo rado podržali i akciju naših prijatelja iz Američke privredne komore AmCham BiH sa kojima dijelimo iste vrijednosti i misije.

Naime, AmCham BiH je u sklopu obilježavanja 20 godina svog rada, u saradnji sa Udruženjem “Srce za djecu oboljelu od raka“ i Udruženjem roditelja djece oboljele od malignih bolesti “ISKRA“, održao svečanu ceremoniju s ciljem zahvale donatorima koji su pružili svoju podršku tokom aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava za nabavku medicinske opreme koja ima veliki značaj za djecu oboljelu od malignih bolesti i širu društvenu zajednicu.

Ova društveno korisna aktivnost započela je u decembru 2022. godine, prilikom koje su uspješno prikupljena novčana sredstva za pomoć Odjeljenju za hematologiju i onkologiju Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Odjeljenju dječije hematoonkologije UKC Republike Srpske i Odjeljenju dječije hematoonkologije na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Ovogodišnja svečana ceremonija, koja se održala u srijedu, 15.03.2023. godine u Sarajevu, okupila je preko 150 zvanica, među kojima su bili predstavnici donatorskih kompanija, članica i gradova koji su podržali humanitarnu akciju.

Zahvalnica Lider 799x1024

Veliki broj respektabilnih kompanija iz BiH odazvalo se ovoj plemenitoj akciji, među kojima je učešće uzela i Mikrokreditna fondacija “LIDER”, koja je već prepoznata kao fondacija kojoj je jedan od programskih ciljeva društveno odgovorno poslovanje i podrška inicijativama kao što je ova.

“Naša fondacija, koja također posluje već 20 godina, prati društvena zbivanja i aktivno učestvuje u humanitarnim akcijamaLider je implementirao akcije pomoći stanovništvu BiH nakon razornih poplava 2014. godine, kao i za vrijeme pandemije Covid-19. Tako smo na početku pandemije među prvim organizacijama, upravo Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka“ donirali novčana sredstva za nabavku zaštitne medicinske opreme. Stoga se radujemo što smo dio i ove humanitarne akcije i što ćemo zajedničkim snagama sa našim partnerima pomoći mnogim mališanima oboljelim od ove opake bolesti”, kazao je direktor MKF Lider Džavid Sejfović.

Donatori Amcham

Pročitajte još članaka