Meni

Sretan 8. mart – Međunarodni dan žena

Lider 8.mart Cestitka 1

Drage dame,

Međunarodni dan žena je prilika da Vam poklonimo posebnu pažnju, ali i mnogo više od toga – ovo je dan kada slavimo sva ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola, a naročito Vas – naših dragih kolegica, poduzetnica, direktorica, menadžerica, klijentica…

Ovaj praznik nas uvijek iznova podsjeća na historijsku i dugu borbu za žensku ravnopravnost, društvenu i političku jednakost, kao osnovna ljudska prava.

Ovo nam je i podsjetnik da je pred nama kao društvom i zajednicom još mnogo borbi i da smo svi, bez obzira što radili i u kojoj ulozi bili, obvezni pomicati granice i promicati ravnopravnost, toleranciju, razumijevanje, solidarnost, te se zalagati za osnovne ljudske vrijednosti.

MKF LIDER to svakodnevno čini – pa žene zauzimaju mjesta koja im po znanju i sposobnostima pripadaju, te sve naše poslovne uspjehe između ostalog uveliko dugujemo i toj činjenici.

Neka ovogodišnji Dan žena bude uistinu Vaš praznik i dan zahvalnosti za sve dobro kojim ste obogatile naš svijet i živote, malim svakodnevnim borbama, ali i onim velikim, koje su ponosno zapisane u historiji.

Ovim putem, drage kolegice, želim vam da ne odustajete od svojih snova, ciljeva i ambicija. MKF LIDER će uvijek pružiti podršku i nesebičnu pomoć na vašem putu. Budite primjer odličnosti i odlučnosti, budite hrabre, jake i ponosne, budite svoje!

Nadamo se da ćemo naredni 8. mart dočekati u boljem, zdravijem, ekonomski stabilnijem bh. društvu u kojem će žena uživati sva pripadajuća prava.

Džavid Sejfović, direktor MKF LIDER

Pročitajte još članaka