Meni

Kreativno – edukativni centar O.Š.«Aleksa Šantić», Perin Han

Featured V5

30.07.2013. godine, svečano je otvoren prvi kreativno-edukativni centar za djecu, u O.Š. „Aleksa Šantić“, Perin Han, Zenica. Kreativno-edukativni centar je projekat Udruženja „Naša djeca“, a MKF LIDER je i ovaj put prijatelj projekta.

Na svečanom otvorenju su prisustvovali predsjednik i volonteri iz Udruženja „Naša djeca“, direktor O.Š. „Aleksa Šantić“, te MKF LIDER, prijatelj projekta. Na našu radost, prvoj radionici je prisustvovao veliki broj djece i roditelja. Prema riječima polaznika radionica, ovo je prvi put da imaju priliku da svoj raspust provedu na drugačiji, kreativniji i zabavniji način, upravo u kreativnim radionicama, gdje se mogu uključiti u sekciju engleskog jezika, art sekciju i muzičku sekciju.

MKF LIDER u partnerstvu sa Udruženjem „Naša djeca“ je prepoznao važnost ovakvog projekta, pogotovo u ruralnim područjima, jer samom podrškom utječemo na poboljšanje i kvalitetu provođenja slobodnog vremena kod djece. Inače, Mjesna zajednica Perin Han broji 2900 stanovnika, a ovom području gravitira još nekoliko mjesnih zajednica koje ukupno broje preko 3800 stanovnika.

Ovo ukazuje na veliki broj djece koja nisu obuhvaćena nikakvim aktivnostima tokom ljetnjeg raspusta. Kreativno-edukativni centar djeci nudi besplatne sekcije i radionice. Radionice su koncipirane na zabavan način, gdje djeca imaju priliku da kroz igru usvoje različite socijalne i komunikacijske vještine. Projekat će se provoditi u kontinuitetu tokom tri mjeseca.

Bitno je napomenuti da Udruženje „Naša djeca“ i prijatelji projekta MKF LIDER, za dugoročan cilj ima osnivanje ovakvih centara i u ostalim ruralnim područjima.

MKF LIDER od srca želi mališanima koji su se uključili u kreativno-edukativnu radionicu, puno lijepih nota, slikarskih radova i lijepog i edukativnog druženja sa njihovim vršnjacima.

Pročitajte još članaka