“Književna gozba” u Gradskom parku Tuzla

“Književna gozba” u Gradskom parku Tuzla

26.08.2018. godine u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli”, u organizaciji Udruženja građana “Sreća četvrtog lista” priređeno je treće po redu književno veče pod zanimljivim nazivom “Književna gozba” u predivnom ambijentu Gradskog parka u Tuzli. Ljubitelji poezije, muzike i generalno umjetnosti mogli su uživati u stihovima poznatog sarajevskog pjesnika Benjamina Isovića, kao i u muzici učenika osnovne i srednje muzičke škole iz Tuzle.

“Književna gozba” u Gradskom parku Tuzla“Književna gozba” u Gradskom parku Tuzla“Književna gozba” u Gradskom parku Tuzla

Predsjednica Udruženja profesorica bosanskog jezika Esma Kapetanović kaže kako je cilj “Književne gozbe” potaknuti prvenstveno mlade, a i ostale posjetioce, da što više čitaju, jer čitanje nas obogaćuje povećavajući naše razumijevanje drugih kultura i pomaže nam naučiti suosjećati.

MKF LIDER kao društveno odgovorna organizacija je prepoznala važnost manifestacije i sa velikim zadovoljstvom pružila maksimalnu podršku u održavanju “Književne gozbe”.