Meni

Karate klub «Travnik»

Featured V5

MKF „LIDER“ je prijatelj karate kluba “Travnik”. S ponosom možemo reči da je to klub s dugom tradicijom. Osnovan je, sada već davne, 1983. godine, a pionir karate sporta na ovim prostorima i osnivač ovog najstarijeg karate kluba je Omer Tabaković.

U tom periodu je klub postigao rezultate koji su bili značajni, a koji će kasnije biti uvertira za sve značajnije nastupe članova ovog kluba. Klub je ponosan na mnoga imena koja su ponikla u njemu, a koja su, umnogome, obilježili jedan dio karate historije u Bosni i Hercegovini.

U ovom klubu su ponikla mnoga zvučna imena, reprezentativci BiH. Kroz klub je, tokom njegovog postojanja, prošlo preko 2000 polaznika, što je, svakako, broj kojim se u klubu ponosimo. Danas K.K. “Travnik” broji preko sto članova svih uzrasta u okviru kojeg djeluju i dvije karate sekcije, u Han-Biloj i pri Elči Ibrahim-Pašinoj medresi.

Tako, zahvaljujući velikom entuzijazmu uprave i trenera kluba i njihovom kvalitetnom radu, sa novim takmičarima samouvjerenim koracima koračaju onom istom stazom kojom su išli najuspješniji takmičari ovog kluba kada su bili višestruki osvajači medalja sa državnih, međunarodnih, evropskih, ali i svjetskih prvenstava. MKF „LIDER“ svim članovima ovog hvale vrijednog kluba od srca želi mnoštvo pobjeda i priznanja kao i lijepog druženja.

Pročitajte još članaka