Meni

Još jedan „socijalni dan“ u Lider-u

Featured V5

LIDER je i ove godine prepoznao potrebu za podrškom mladim ljudima u Bosni i Hercegovini u jačanju njihovih kapaciteta i pružanjem prilike mladima da pokažu svoje profesionalne vještine i upoznaju poslovne prakse firmi, udruženja i institucija.

Jučer je LIDER-ovo osoblje upoznalo bh. srednjoškolce sa dobrom poslovnom praksom. Uzimajući učešće u projekatu \”Volontiraj – Kreditiraj 2013\”, u organizaciji Infohouse Sarajevo, i obilježavajući Socijalni dan u sklopu navedenog projekta, LIDER podržao tako što je angažovao 10 srednjoškolaca – volontera na području Sarajeva, Zenice, Visokog, Travnika, Zavidovića i Maglaja.

Volonteri su sa uposlenicima LIDER-a proveli cijeli radni dan, upoznali sa njihovim radom, aktivno se pridružili uposlenima u obavljanju redovnih radnih zadataka. 

Prema riječima mladih volontera, ovo je bilo nezaboravno i vrlo korisno iskustvo. Možda će upravo ovaj dan za neke od njih biti presudan da se, po školovanju, odluče za svoje buduće studije i zanimanje.

LIDER-u je bilo veliko zadovoljstvo priključiti se aktivno ovom projektu, i ove godine, i podržati poslovni potencijal mladih Bosne i Hercegovine.

Pročitajte još članaka