Meni

Jesen u Visokom

Featured V5

Izložbeno-prodajni sajam poljoprivredno-prehrambenih proizvoda \”Jesen u Visokom 2013\” svečano je otvoren, 11.11.2013.godine, deveti put po redu u KSC \”Mladost\” Visoko. Organizator ovogodišnjeg Sajma je Općina Visoko dok je generalni sponzor Opšta poljoprivredno-proizvodno-prometna uslužna zadruga \”BIOS\” Visoko.

Tokom tri dana, koliko je trajao Sajam, posjetitelji su mogli izabrati domaće, zdrave i kvalitetne proizvode, jer i ove godine učešće na Sajmu, koji je već prerastao u tradiciju, uzeli su proizvođači organske hrane, suhomesnatih, mliječnih i pčelinjih proizvoda.

Također, postavljena je i prodajna izložba osam zanatlija – obrtnika općine Visoko i Udruženja žena \”Nit života\”. Pored poljoprivrednih proizvođača i obrtnika, učešće na ovom sajmu uzela je i MKF „LIDER“.

Cilj je bio, tokom trajanja sajma, informisati učesnike i posjetioce sajma o LIDER-ovoj ponudi.Pored informacija, na LIDER je bio na raspolaganju učesnicima i posjetiocima sajma za savjet i podršku u realizaciji njihove poslovne ideje. Sajam je svečano otvorila Općinska načelnica Amra Babić te istakla kako će Općina i u narednom periodu pružati pomoć i raditi na jačanju poljoprivredne prozvodnje.

Otvorenju su prisustvovali i ministar privrede u Vladi ZDK Muhamed Husić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi ZDK, Bojan Bošnjak. Pod parolom \”Domaće je najbolje“ na sajmu je izlagalo ukupno 52 proizvođača iz Visokog, Višegrada, Gradačca, Vareša, Breze, Kaknja, Tešnja, Zavidovića, Sarajeva, Sanskog Mosta, Olova, Bihaća, Mostara i Janje.

Pročitajte još članaka