Meni

Humanitarna utakmica «Ujedinjeni loptom protiv nasilja, rasizma i diskriminacije»

Featured V5

Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici – OMS pri MRV BiH, 09.11.2013. godine, organizovao je četvrtu po redu humanitarnu utakmicu. Utakmica je odigrana u gradskoj „Areni“ Zenica. LIDER je bio jedan od, nažalost, malog broja sponzora ovog nesvakidašnjeg događaja.

Ove godine utakmicu su odigrali Reprezentacija Roma iz Republike Hrvatske i Ekipa zeničkih vjerskih službenika (imama, svećenika/sveštenika). Malo je reči da je atmosfera i navijanje bilo uzavrelo, a zenička publika je vatreno navijala za obje strane.

Utakmica je završena rezultatom 3:1 u korist domaćina. Bitno je spomenuti da su svoj doprinos i podršku u revijalnom dijelu programa, u poluvremenu utakmice dali Armin Muzaferija, (mladi pjevač, sa bh. muzičke scene), dječica iz vrtića „Pinokio“ i „ Radost“, te mladi iz sportskih I obrazovnih ustanova iz Zenice.

LIDER najviše raduje činjenica da sav prikupljeni prihod od ulaznica, čija je simbolična cijena bila 2,00 KM, ide pedijatrijskom Odjelu, JU Kantonalna bolnica Zenica, za kupovinu inhalatora i ultrazvuka.

Direktor zeničkog Katoličkog školskog centra \”Sveti pavao\” don Anto Ledić, član Odbora za međureligijsku suradnju kaže: \”Imali smo poprilično punu dvoranu i hvala svima koji su došli i izdvojili svoje vrijeme i novac.

Ovo što se događa večeras u Zenici, nije se dogodilo nigdje u svijetu. Cilj nam je da pomognemo najmlađima, a oni su nama pomogli da otvorimo ovu manifestaciju.

Sa večerašnjim događajem nismo završili projekat, tek smo ga otvorili i vjerujemo da ćemo uspjeti osigurati ultrazvuk i inhalator koji su prijeko potrebni\”.

Ovaj događaj je jedinstvena demonstracija humanosti i sportskog duha na jednom mjestu.

Pročitajte još članaka