Ekonomska-olimpijada

MKF LIDER i Ekonomska olimpijada zajedno i u 2023.godini

Jedna od važnih misija Mikrokreditne fondacije Lider je i društveno odgovorno poslovanje, briga o društvenoj zajednici i podrška mladim ljudima. Shvatajući značaj uvezivanja mladih ljudi, njihovu interakciju kroz obrazovanje, unaprijeđivanje njihovih vještina, znanja i iskustva, rado smo se odazvali organizatorima Ekonomske olimpijade da svojim učešćem osiguramo implementaciju ovog značajnog i perspektivnog projekta.

MKF LIDER i Ekonomska olimpijada zajedno i u 2023.godini

Do sada je tokom trajanja projekta Ekonomske olimpijade učestvovalo preko 1000 srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine i naša saradnja, koja je uspješno realizirana 2022, nastavlja se i ove godine.

Pravo na učešće na Ekonomskoj olimpijadi imaju srednjoškolci svih srednjih škola u Bosni i Hercegovini koji žele da se takmiče iz oblasti ekonomije i finansija. Ukoliko škola nije prijavila učešće, srednjoškolci mogu samostalno prijaviti učešće na takmičenje. Kroz seriju predavanja u nekoliko krugova državnog takmičenja, ekonomski stručnjaci će učesnicima pomoći da savladaju ekonomske i finansijske osnove.

MKF LIDER i Ekonomska olimpijada zajedno i u 2023.godini

MKF Lider uspješno posluje već 20 godina i svojim klijentima obezbjeđuje dugoročan i pouzdan pristup finansijskim sredstvima, a besplatnim savjetima i nefinansijskim uslugama nastojimo unaprijediti poslovanja malih poduzetnika. Tako im, između ostalog, nudimo uvezivanje na jedinstvenoj poslovnoj platformi Pravi lider koja im omogućuje besplatno educiranje i promociju svojih usluga i proizvoda.