Meni

Ekonomska olimpijada 2022.: Druga Gimnazija Sarajevo najuspješnija

Ekonomskaolimpijada.com

MKF LIDER je ponosni prijatelj projekta druge Ekonomske olimpijade 2022., takmičenja iz oblasti ekonomije i finansija namijenjenog hiljadama srednjoškolaca širom Bosne i Hercegovine.

Naši mladi, budući ekonomski stručnjaci su u protekla dva mjeseca vrijedno radili i spremali se za Opći krug takmičenja. U ovom krugu takmičenja održanog 11. aprila učestvovao je 441 takmičar iz čitave BiH, gdje se u Regionalni krug takmičenja (polufinale) plasiralo se 104 takmičara iz 33 škole, kao i 8 samostalno prijavljenih takmičara.

Najbolje plasirane škole na Općem krugu druge po redu Ekonomske olimpijade su: Druga Gimnazija – Sarajevo sa 14 plasiranih takmičara u polufinalni krug, na drugom mjestu je Ekonomska škola – Sarajevo  sa 11 plasiranih polufinalista i na trećem mjestu JU Mještovita škola “Kalesija”- Kalesija sa 6 učenika plasiranih u Regionalni krug  takmičenja.

Pojedinačno, najbolje plasirani takmičari na Općem krugu druge po redu Ekonomske olimpijade u BiH su: Ilma Hodžić – JU Srednjoškolski Centar Vogošća, Merjem Husejnagić samostalna prijava – Prva Gimnazija Zenica i Haneen Mansour  – Druga Gimnazija Sarajevo.

Polufinalno testiranje u Regionalnom krugu održat će se u petak 27. maja, a pet najbolje plasiranih takmičara  iz svake grupe plasirat će se u Finalni krug, ukupno njih dvadeset.

MKF LIDER želi puno uspjeha i odličnih rezultata učesnicima Ekonomske olimpijade u završnim krugovima takmičenja.

MKF LIDER

Pročitajte još članaka