Meni

Ekonomska olimpijada 2022 – BiH finale

Ekonomska Olimpijada

MKF LIDER je ponosni prijatelj projekta druge Ekonomske olimpijade 2022., takmičenja iz oblasti ekonomije i finansija namijenjenog hiljadama srednjoškolaca širom Bosne i Hercegovine.

Ekonomska Olimpijada je prvi put organizovana 2016. godine u Češkoj Republici i Slovačkoj, a u proteklim godinama se proširila i na druge zemlje svijeta. U 2021. godini Ekonomska Olimpijada dolazi u Bosnu i Hercegovinu i pruža priliku hiljadama srednjoškolaca širom države da se kroz natjecateljski program i na zabavan način opskrbe znanjima, vještinama i sposobnostima neophodnih za razumijevanje svijeta i društva u kojem živimo.

U subotu 27.8.2022., u 14:00 će se održati bh. finale Ekonomska olimpijada na kojem ćemo dobiti pobjednika/pobjednicu druge po redu Ekonomska olimpijada

Pobjednik/pobjednica osvaja vrijednu nagradu pune stipendije u iznosu od 40.000 KM na univerzitetu SSST – Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology organizatoru i partneru Ekonomske olimpijade 2022.

5 najbolje plasiranih bh. finalista, predstavljat će na međunarodnom takmičenju u Budimpešti, na kojem će odmjeriti znanje sa vršnjacima iz Češke, Poljske, Mađarske, Slovačke, Grčke i Kine

Flajer

https://lider.ba/

Pročitajte još članaka