Meni

Bravo «Majstori»

Featured V5

Taekwondo Klub “Bosna” Visoko – Moštre, se u ponedjeljak 16.07.2012. godine predstavio građanima Visokog preformansom demo tima u okviru Dana kulture i sporta – \”Visočko ljeto 2012.\”

Publika je bila u prilici vidjeti demonstraciju izuzetnih vještina, tehnike i znanja međunarodnih prvaka u taekwondou, ali i klubskog podmladka u čijim redovima se nalaze budući šampioni. “LIDER” je posebno ponosan na činjenicu da su se članovi kluba “Bosna” ovom prilikom pojavili u majicama sa “LIDER”-ovim imenom, koji jeste i biće podrška klubu u svim budućim aktivnostima.

TAEKWONDO CLUB „BOSNA“ VISOKO osnovan je 2009. godine, s ciljem unaprjeđenja kulturnih, sportskih i takmičarskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini. Osnivač i predsjednik kluba je gospodin Edin Kajević, Majstor Taekwondoa III dan, certificirani trener na nivou Taekwondo saveza Bosne i Hercegovine i verifikovani međunarodni sudac A clase.

Klub trenutno broji preko 130 članova uzrasta od 5 do 28 godina od kojih je 30 u takmičarskoj selekciji kluba i 25 članova demo-tima koji nastupa u šou programima. Treninzi u samom klubu, kao i takmičenja na raznim turnirima, državnim, međunarodnim i svjetskim prvenstvima, održavaju se po Olimpijskim pravilima i pravilima WTF-a (Svjetska Taekwondo Federacija).

TKD “Visoko” je uvijek otvoren za nove nade i talente, a upis novih članova je u toku (http://www.tkdbosnavisoko.com/). 

Saradnja sa Taekwondo klubom „Bosna” potvrđuje „LIDER”-ovo opredjeljenje afirmaciji sporta i podršci perspektivnim mladim talentima u lokalnoj zajednici.

Pročitajte još članaka