Menu

Novi Guinnessovi i svjetski rekordi u Visokom

Novi Guinnessovi I Svjetski Rekordi U Visokom 2

U okviru Bosna open 2017, drugog međunarodnog turnira u taekwondou skoro dvije hiljade posjetilaca u Kulturno-sportskom centru Mladost u Visokom imalo je priliku prisustvovati obaranju čak četiri Guinnessova i svjetska rekorda, a novi rekorderi su Bosanci i Hercegovci Edin Kajević – Kaja, Ado Dulas, Suad Bajrić i Kerim Ahmedspahić.

Majstor taekwondoa iz Visokog Edin Kajević, uspio je postaviti novi Ginisov rekord u razbijanju punih limenki laktom. Kajević je uspio razbiti 84 limenke za svega 51 sekundu.

Suad Bajrić je stojeći na glavi vrtio dvije košarkaške lopte na nogama čitavih 32:28 sekundi. Ado Dulas, Bosanac sa prebivalištem u Austriji uspio je razbiti 76 siporeks ploča za 20 sekundi i to sa jajetom u ruci, što je također novi svjetski rekord.

Najzahtjevniji zadatak je imao najmlađi izazivač Kerim Ahmedspahić koji je uspio za 35 sekundi glavom razbiti čak 111 siporeks ploča i postaviti novi svjetski rekord.

Rekorde je potvrdio certificirani sudija “Rekord Instituta” iz Hamburga Muhamed Kahrimanović.

Kako prethodnih godina tako i ove MKF LIDER je uzeo svoje učešće i bio  jedan od ponosnih sponzora Internacionalnog turnira u taekwondou i obaranju Guinnessovih rekorda.

Some more of our articles