Menu

MKF LIDER ORGANIZIRAO DRUŽENJE S KLIJENTIMA

Lider 20 Godina

Proslava jubileja uz vjerne prijatelje

Mikrokreditna fondacija „Lider“ ove godine slavi svoj veliki jubilej – 20 godina uspješnog poslovanja.

Sa radom smo krenuli davne 2002. godine sa svega 12 uposlenika i jednim uredom, a danas u Lideru radi 70 uposlenih, poslujemo u 59 općina u šest kantona u Federaciji BiH, s mrežom koja se sastoji od sedam poslovnica i 15 terenskih ureda raspoređenih u ključnim općinama, te s više od 7700 klijenata bilježimo portfolio od 26 miliona KM.

U fokusu poslovanja naše mikrokreditne fondacije su mali privrednici, poljoprivrednici i stanovništvo s niskim prihodima kojima pružamo podršku najviše kvalitete i sa dosta dodatnih beneficija.

Tako je MKF “LIDER” uz poticajna sredstva pomogao 29.000 poduzetnika i poljoprivrednika da unaprijedi svoj biznis, održano je 48.000 radnih mjesta i kreirano skoro 11.000 novih radnih mjesta, renovirano je 22.000 domova sredstvima u iznosu od 83.000.000 KM, a preko 2.000 klijenata koristilo je besplatne nefinansijske usluge.

Ove zapažene rezultate željeli smo podijeliti sa našim vjernim klijentima kojih je iz godine u godinu sve više. Tako smo organizirali druženje u Sarajevu, Zenici, Konjicu, Visokom, Tešnju, Tuzli  i Travniku…

Tom prilikom smo zvanicama prikazali video o “Prvih 20 godina LIDER-a”, predstavili besplatnu online platformu za male biznise Pravi Lider, te razgovarali o budućim planovima i zadacima.

“Zahvaljujem se Lideru na ukazanom povjerenju i moram naglasiti da sam među prvim poljoprivrednicima koje je MKF LIDER podržao i to prije 15 godina. Oni su jedini koji su vjerovali u mene i moje planove i zahvaljujući njima, postao sam prepoznatljiv proizvođač povrća. Bavim se plasteničkom proizvodnjom, prodajom povrća i rasada”, kazao je Hikmet Aščalić iz Ilijaša.

“Uvijek mi je zadovoljstvo prisustvovati ovakvim druženjima, gdje prije svega upoznam veliki broj svojih sugrađana koji imaju svoje  obrte i firme, gdje razmijenimo mišljenja i izdvojimo vrijeme samo za sebe. Skoro osam godina sam dio Liderove porodice, bez kojih bi bilo puno teže uspjeti na tržištu. Želim im sretnu godišnjicu i nastavljamo dalje surađivati”, rekla je Azra Kubat iz Kaknja.

Tuzla Web

Pozivu za druženje odazvao se i Ibrahim Linić iz Mostara koji je kazao:

“Sa LIDER-om sarađujem više od tri godine i kad sam dobio pozivnicu za druženje povodom obilježavanja jubileja, jako sam se obradovao. U divnom ambijentu smo proveli nekoliko sati družeći se sa predstavnicima LIDER-a, ali i drugim klijentima koje sam upoznao u toku dana. Ovim putem se želim zahvaliti na ukazanom povjerenju, čestitati LIDER-u godišnjicu i vjerujem da ćemo našu saradnju nastaviti i u budućnosti”.

Nama iz MKF “LIDER” bilo je veliko zadovoljstvo družiti se sa svojim prijateljima koji su pronašli vremena da svojim prisustvom uveličaju obilježavanje jubileja MKF “LIDER”, a kojih je bilo  više od 200 iz preko 40 gradova, kojim se ovim putem zahvaljujemo na dugogodišnjoj saradnji.

Some more of our articles