MKF LIDER u Gradačcu na 46. Sajmu šljive

Svečanom ceremonijom u Gradačcu juče 29.08.2019. godine,  otvoren je  46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajam šljive”. Organizatori su najavili prisustvo brojnih zvaničnika, izlagača i drugih ljudi na ovoj, kako dodaju, “najstarijoj bh. specijaliziranoj privrednoj manifestaciji“.
 
Na ovogodišnjem Sajmu šljive svoje proizvode i usluge prezentovat će oko 310 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i EU među kojima je i MKF LIDER. Posjetioci mogu vidjeti  prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića.
 
Predstavile su se i obrtničke komore, poljoprivredne zadruge, tursitičke zajednice, lokalni poduzetnici i firme iz Tuzlanskog, Sarajevskog i Posavskog kantona te Grada Zagreba, koji je sa Obrtničkom komorom partner ovogodišnjeg Sajma šljive.
 
I ove godine će biti održano stručno savjetovanje za poljoprivrednike na Poljoprivrednom gazdinstvu “Krušik“ u Donjem Skugriću (Modriča) i predavanje za pčelare na drugom sajmu pčelarstva i pčelinjih proizvoda, koji će se održati kao prateća manifestacija Sajma šljive.
 
Vaš MKF LIDER!