Daut Semir, Sarajevo - Frizer sa stilom

Daut Semir, Sarajevo – Frizer sa stilom

Daut Semir iz Sarajeva ima 29 godina, oženjen je i otac je jednog dijeteta.

Kao profesionalnom frizeru, oduvijek mu je želja bila da ima vlastiti frizerski salon. Svoj san je pretvorio u stvarnost, napravio je hrabar i odlučan potez, i pokrenuo vlastiti biznis, pružanje frizerskih usluga.

Od 2011. godine ima registrovan frizerski salon “Duo”, koji se nalazi u sarajevskom naselju Čengić Vila. Njegovi stalni klijenti ne kriju oduševljenje njegovom mladošću, vještinom, ali i hrabrošću za pokretanje vlastitog biznisa.

Zanat je kako kaže “ispekao” u poznatom sarajevskom frizerskom salonu “Image”, gdje je stekao zavidno znanje i iskustvo, kao i stalne mušterije.

Na početku je radio u frizerskom salonu zajedno sa svojom suprugom, koja je inače kozmetičarka, da bi nakon par godina zajedničkog rada, njegova supruga pokrenula vlastiti biznis, i počela se baviti uvozom svih vrsta frizerskih preparata za njegu i ljepotu kose.

Prvu poslovnu saradnju sa LIDER-om je ostvario 2013.godine, kada su mu sredstva bila potrebna za opremanje poslovnog prostora.

Od tada pa sve do danas, Semir nastavlja sa ulaganjem u biznis, kako u sam izgled salona, tako i u stručnu edukaciju i praćenje modnih trendova.

Kako klijenti tvrde, Semirov salon je jedan od uređenijih i ljepših salona na području Sarajeva.

“Konkurencija je velika, ali kada stručno, kvalitetno i s ljubavlju pristupiš poslu kojeg obavljaš, rezultati i nagrada za uložen trud su neizostavni” kaže Semir.

Iako radi “od jutra do sutra”, sretan je i zadovoljan jer prvenstveno radi ono što voli I sam je svoj šef.

Semir savjetuje i druge mlade nezaposlene da ne čekaju da ih neko zaposli, već da pokušaju pokrenuti svoj posao i neka ne pokleknu ako se u početku pojave prepreke, jer će ih sigurno biti. Upornost i trud će se, prije ili kasnije, isplatiti.

Tags: