46. Sajam šljive u Gradačcu počinje od 29. augusta

U Gradačcu će se od 28. do 31. augusta održati 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive. Partneri ovogodišnjeg sajma su Grad Zagreb sa Obrtničkom komorom Grada Zagreba, a pokrovitelj je Vlada Tuzlanskog kantona.

Na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini očekuje se da svoje proizvode predstave brojni izlagači iz BiH i inostranstva. I ove godine će biti dodijeljena prestižna priznanja i medalje za kvalitetu Sajma šljive, a na Poljoprivrednom gazdinstvu “Krušik” u Skugriću Donjem ocjenjivat će se rakije, a najboljima biti uručene velike medalje.

Po drugi puta održat će se i sajam pčelarstva, koji će okupiti pčelare iz zemalja okruženja, gdje će se razmijeniti iskustva u pčelarenju.

U četiri dana ove tradicionalne sajamske manifestacije biće organizovane prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz sektora proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Također, održat će se i niz okruglih stolova, kolektivnih izložbi i prezentacija programa iz područja poljoprivrede i biznisa. Ova tradicionalna privredna manifestacija je postala redovan sadržaj sajamskog kalendara brojnih izlagača u Bosni i Hercegovini i regiji. Posjetioci će moći uživati u bogatoj ponudi izloženih proizvoda na oko 5.000 kvadratnih metara otvorenog i zatvorenog sajamskog prostora. Na Sajmu će se održati savjetovanje o najnovijim naučnim dostignućima i primjeni novih tehnologija u sektoru proizvodnje i prerade hrane, kazao je Hašim Šabanović, direktor Gradačačkog sajma.

Kao i do sada, organizatori će se potruditi biti dobar domaćin kako bi dugogodišnjim prijateljima, ali i novim poslovnim partnerima pružili priliku da se što bolje predstave javnosti.