Kampanja "Mudro pozajmljujte" počinje danas!

Tokom narednih 30 dana, 26 finansijskih institucija na području 17 država u Europi i Centralnoj Aziji će širom regije prenijeti poruke treće po redu MFC-ove kampanje “Mudro pozajmljujte”. Tokom ove međunarodne kampanje, partneri će educirati stotine hiljada aktivnih i potencijalnih mikrofinansijskih klijenata o tome kako da donesu sigurnu i odgovornu odluku o visini zaduživanja.

Kako ćemo to uraditi?

Kreditno osoblje u partnerskim institucijama će raditi direktno sa klijentima i prenijeti im ključne poruke, kako bi im pomogli da razumiju pojam odgovornog pozajamljivanja. Osoblje će putem letaka, brošura i postera pružiti klijentima na terenu odgovore na pet ključnih pitanja:

  • Kako ću utvrditi koliki iznos duga mogu priuštiti?
  • Da li znam koliko ću platiti?
  • Da li u potpunosti razumijem ugovor?
  • Šta trebam uraditi ukoliko nisam zadovoljan svojom finansijskom institucijom?
  • Kako mogu kontrolisati svoj nivo zaduženosti?

Partneri će također objaviti kratke filmove i organizirati niz radionica i drugih posebnih događaja tako obilježavajući oktobar mjesec kao mjesec mudrog pozajmljivanja. U nekim državama, partneri će također ponuditi klijentima uslugu jednostavne “Procjene finansijske stabilnosti” da bi im pomogli da ocijene u kojoj mjeri dobro upravljaju budžetom domaćinstva i troškovima.

Šta MFC-ovi partneri kažu o kampanji?

“Kao odgovorna finansijska institucija, FINCA integralno pristupa zadovoljenju potreba svojih klijenata, istovremeno štiteći ih od različitih finansijskih rizika,uključujući rizik prezaduženosti. Misija kampanje “Mudro pozajmljujte”se savršeno uklapa u naše politike zaštite klijenata.”
–Hrachya Tokhmakhyan (Izvršni direktor, FINCA Armenija)

“Kampanja “Mudro pozajmljujte” promovira ideju odgovornog kreditiranja i jača svjesnost klijenata o potrebi kvalitetnoj upravljanja finansijama. Pomoći ljudima da razumiju svoju finansijsku situaciju prije nego uzmu kredit je ključno, obzirom da to vodi odgovornom i mudroom donošenju odluke koja donosi pozitivne rezultate i jača povjerenje klijenta.”
–Neoklis Stamkos (Projekt menadžer, KEPA Grčka)

Želite saznati više?

Posjetite naš website (www.lider.ba – edukacija) i pratite nas na facebooku.

Copyright © 2017 | MKF Lider