“GOTIVA” FESTIVAL U ZENICI
07 Sep 2016

“GOTIVA” FESTIVAL U ZENICI

Svi ljubitelji prirode i dobre muzike mogli su uživati na čistom zraku, na Gotiva festivalu,  koji je održan od petka do nedjelje, od 02. do 04.09.2016.godine, na zeničkom izletištu Smetovi. Tri dana muzičkog i društvenog uživanja, na tri stagea, sa preko 40 izvođača iz Srbije, Hrvatske, Njemačke, Švicarske i Bosne i Hercegovine.

Mlada skupina ljudi, njih oko osam već drugu godinu zaredom potrudilo se i organizovalo najveći soundsystem party u Bosni i Hercegovini.

Ovi pozitivni mladi ljudi, koji već duže vrijeme djeluju u svojoj lokalnoj zajednici kako kroz Zenicafariju, Udruženje “Priroda i društvo”, tako i kroz mnoge ulične akcije “Hrana, a ne oružje”, nastavljaju pružati svoj nesebični doprinos.

Pored pomenute skupine mladih ljudi, tu su bili i volonteri, koji su pružili svoju nesebičnu podršku  i iskoristili svoje slobodno vrijeme na najkvalitetniji način.

Pored čistog zraka, lijepe prirode i dobre muzike, posjetitelji su mogli uživati, učestvovati i naučiti nešto novo, u raznolikim radionicama, kao i u edukativnim, ekološkim i  muzičkim sadržajima.

Ciljevi festivala su druženje ljudi iz cijele regije, upoznavanje drugačijeg, podizanje ekološke svijesti kao i skretanje pažnje na divlje deponije, na koji način iskoristiti postojeći otpad, te kako reducirati količinu otpada tokom života kroz Zero waste management.

MKF LIDER je ponosni sponzor Gotiva festival u nastojanjima da podrži kvalitetne projekte i mlade ljude čiji ciljevi su očuvanje prirode, podizanje ekološke svijesti, upoznavanje i tolerisanje drugačijeg, kao i  širenje pozitivnih vrijednosti.

  • Image Gallery
Copyright © 2017 | MKF Lider